Wat sollen wir machen heute(het 3-0 verlies voor VVW 2)

25-10-2015

Wat sollen wir machen heute(het 3-0 verlies voor VVW 2)

Guten Morgen was het bij de melding voor het duel VVW 2 tegen Den Helder 2. Trainer Niels Bakker had de spelers echter weer snel bij de les. Hij sprak duidelijke taal en bracht de beleving voor voetbal snel terug. Oktoberfest prima, maar de focus moest per direct op het duel tegen Den Helder. Dat de mannen bij de les waren bleek tijdens de wedstrijd. VVW 2 speelde een prima pot en de 3-0 uitslag voor Den Helder geeft een vertekend beeld. De overwinning van Den Helder was wel terecht, van wie de meeste aanspraak mocht maken op de winst. Achter werd er met name door Stijn Meester en Kees Korver de gehele wedstrijd goed en degelijk verdedigd. VVW wist met enige regelmaat met goed voetbal bij de 16 te komen van de tegenstander, maar het leverde te weinig op. Een goede kans van Frank Schoorl werd door hem jammer genoeg niet verzilverd. Aan VVW zijde stond Frank Breg een goede partij te keepen. Wist hij eerder in een één op één gevecht de bal te pareren, in de 41e minuut liet de Helder spits Frank kansloos.

Coach Niels Bakker moet een goede puzzelaar zijn. Hij komt welgeteld uit op 22 spelers, die hij kan opstellen. Dus steeds is het lastig om 11 bij elkaar te puzzelen en dan elkaar op het veld goed weten te vinden. Deze wedstrijd lukte dat beide helften. In de tweede helft kwamen Tim Ruiter, Rick Sijm, Paul Neuvel en Erwin Neuvel vier medespelers aflossen. Vlak voor rust werd er dus gescoord en twee minuten na rust ook(zie foto waar de bal richting net gaat). Uit een vrije trap maakte een Helder-speler een goal van ‘once in a life time’. Tegen ieders verwachting in schoot hij op doel de bovenhoek in, terwijl een ieder, inclusief Frank Breg een voorzet verwachtte. VVW bleef goed voetballen en bijna scoorde Erwin Neuvel de aansluitingstreffer, maar de bal werd van de lijn gehaald. Jammer. VVW bleef wel aanzetten en maakte voor een deel het spel. De 3-0 van Helder is voor statistieken en gaf een vertekend beeld, want de uitslag is nu ruim uitgevallen. VVW 2 speelde een prima potje tegen een betere tegenstander en dan ben je uitgeschakeld voor de beker. Er vol tegenaan blijven gaan mannen, want a.s. zondag wacht Volendam voor de competitie.

Foto van de onderweg zijnde goal