VVW vergeet te scoren tegen de koploper

01-11-2015

Alleen al de eerste helft had VVW, minimaal drie doelpunten in het mandje moeten leggen. Het vergat te scoren. Met name de eerste 30 minuten was VVW verreweg de betere ploeg en kon Kleine Sluis geen enkele vuist maken. In de eerste drie minuten creeerde VVW evenveel kansen als dat de wedstrijd minuten oud was. Rob Neuvel, Bart Boos en John de Wit zagen hun kansen gekeerd of over het doel gaan. VVW bleef fris opbouwen en aanvallen. In de 22 minuut werd er een bal van de lijn gehaald door Kleine Sluis na een actie van Erwin Dol. Bij een schot in de 27e minuut van John de Wit werd de bal wederom van de lijn gehaald. In de 30e minuut stoomt Lex Schilperoort op volle snelheid op en speelt de bal op Erwin Dol en loopt zelf door om, de door de keeper loslatende bal, in het doel te schieten. Lex schoot VVW naar een dik verdiende voorsprong. VVW kon daar echter niet lang van nagenieten. Bij de eerste doelpoging van tegenstander Kleine Sluis, liet de Kleine Sluis-speler, de uitstekend keepende Marco Smit kansloos. Even later schoot John de Wit de bal in de kruising bij de tegenstander, maar daar stond jammer genoeg een lange speler die de bal op de lijn weg kopte. Met 1-1 rusten, terwijl je dik voor hoort te staan. De bal kwam ook een keer via binnenkant paal het veld in. Het goede spel niet beloont met goals.
In de tweede helft kwam Patrick Schilperoort voor Max Keizer. Er ontstond eenzelfde spelpatroon. Kleine Sluis counterde iedere keer snel en gevaarlijk en liet aan VVW het spel. Dat ging onze mannen minder goed af, dan in de eerste helft. We kregen wel kansen, zelfs alleen voor de keeper, maar VVW kwam gewoon niet tot scoren. Kleine Sluis wel. Uit een corner ontstond een scrimmage, waarbij de bal even over de zestien klaar kwam te liggen voor een Kleine Sluis speler. Deze aarzelde niet en schoot hem hard en laag in. Marco Smit en de verdere verdediging kansloos latend. Wat rest is een grote kater. Gezien het wedstrijdbeeld en aantal kansen hoor je zo’n wedstrijd in je voordeel te beslissen. Spel, inzet(de wedstrijd speelde zich in hoog tempo af) waar niets op was aan te merken, maar we stonden met lege handen en 9 punten achter op de koploper. Het vertrouwen de tegenstanders aan te kunnen behoeft helemaal niet weg te zijn. We moeten leren af te ronden en onze kansen ten volle benutten. Foto's van de wedstrijd kunt u terug zien op de website van V.V.W. De blinde poule werd gewonnen door Kees Kolenberg Sr., in het minutendoelpuntenspel was Ger Boos de winnaar. Hij won hiermee € 50,00, voor dit minutenspel kunnen mensen zich nog opgeven. Voor € 20,00 maakt u het gehele seizoen kans om bij iedere thuiswedstrijd € 50,00 te winnen.
A.s. zondag speelt V.V.W.1 tegen Blokkers uit, de ploeg van oud V.V.W. trainer Constantijn Schouten wie weet tot dan?
Tweede team doet het prima in de hogere klasse
Het gepromoveerde tweede team deed het tegen de amateurs van Volendam 2 uitstekend. Een klinkende 6-0 overwinning. En de nul verdiende keeper Frank Breg zelf door een penalty te stoppen. Met name de eerste helft lag ons tweede team prima spel op de mat. Men ging rusten met een 1-0 voorsprong, maar maakte het karwei in de tweede helft keurig af. 6-0