Blessuretijd hoort bij een wedstrijd

09-11-2015

Een wedstrijd duurt 90 minuten, plus de extra tijd. Blokkers-VVW 1-1

In de eerste helft leek het er niet op dat Blokkers al te veel aanvallende impulsen had. Het leunde achter over met soms één man voorin. De bal had binnen drie minuten op de stip gekund, want Erwin Dol werd wel degelijk binnen de zestien aangetikt en er werd hem een doelkans ontnomen. VVW was de eerste periode de bovenliggende partij en als Blokkers kwam stond de verdediging met Lex Schilperoort, Koen Verlaat, Twan Sijm en een attente Marco Smit als een huis. In de 20e minuut kwam Erwin Dol in kansrijke positie, hij stond oog in oog met de keeper van Blokkers. Probeerde hem te omspelen, maar tot scoren kwam het niet. Het spel werd telkens voorzien van nieuwe aanvallen via Bart Boos, Rob Rinkel en John de Wit. In de 37e minuut kwam Rob Neuvel door een steekpass van Joris Schouten alleen voor de keeper, maar de goalie van Blokkers pareerde de bal uitstekend. Twee minuten later kwam de goal wel. Joris Schouten werd binnen de zestien in de rug geduwd en gedecideerd wees de leidsman naar de stip. John de Wit benutte deze kans op geweldige wijze. VVW kwam op voorsprong en dat was tot dan meer dan verdiend.

Dat Blokkers uit een ander vaatje wilde tappen bleek gelijk in het begin van de tweede helft. Marco Smit keerde de inzet in de één op één situatie beheerst. VVW nam toch weer het intiatief waarbij o.a. Raymon Koning in goede positie kwam. Maar tot 2-0 voor VVW kwam het niet. Vanaf de 62e kroop Blokkers steeds meer uit haar schulp en drukte VVW verder terug. De betere fase voor Blokkers bleef aanhouden. VVW kon via de counter en Erwin Dol nog wel gevaarlijk worden, maar Blokkers hield aan en gaf niet op. In de 88e minuut kwam Blokkers tot scoren, maar de leidsman keurde de treffer terecht af. Marco Smit had de bal al vast en de bal werd dus uit zijn handen door een Blokkers-speler in het doel gewerkt. Het had de waarschuwing moeten zijn, maar in een turbulente slotfase hield Blokkers aan en in de 93e minuut scoorde Blokkers toch de gelijkmaker. Na de aftrap floot de scheidsrechter voor het einde. Gelijkspel en heel zuur dat de overwinning uit handen werd gegeven. Volgens een Blokkers-supporter terecht. Als VVW-supporter vind je het jammer dat het tot stand kwam in de 93e minuut. Foto's van de wedstrijd vindt u in het menu van deze website.

Spartanen 2 - VVW 2 1-1

Het tweede team moest naar Wognum en kwam daar tot een terechte puntendeling. Het had wel meer de bal, maar qua kansen over de hele wedstrijd gemeten, waren geen van de twee partijen in het voordeel. Maar net als bij VVW 1 is het zuur dat zo’n tegengoal valt in de 92e minuut. De goal van VVW was een beauty. Gescoord door Rens Grooteman. Bij VVW 2 stond de jonge Mike Witteveen onder de lat en deed dat prima. Met dit gelijke spel blijft VVW 2 het goed doen in deze klasse na haar promotie. Er waren ook meer supporters bij deze uitwedstrijd aanwezig en dat verdienen deze jongens zeer zeker. Het blijft een leuk team om te zien voetballen.