VVW boekt mooie overwinning

16-11-2015

VVW gedijt goed in regen en wind. VVW 1 – JVC 4-2.
VVW speelde behoudens de laatste 15 minuten een prima pot. Van meet af aan koos het voor de aanval en dat leverde in de tweede en derde minuut gelijk kansen op. O.a. een schot van John de Wit wist de keeper van JVC uitstekend te pareren. VVW bleef het beste van het spel houden en de 1-0 kon niet uitblijven. Een prima voorzet van Raymon Koning werd door Joris Schouten mooi ingekopt. Af en toe was er sprake van slechte passing en de harde wind had zo nu en dan ook invloed op het spel. JVC kon moeilijk uit de verdrukking komen. Uit een verkregen vrije trap, bij één van de spaarzame uitvallen van JVC, viel op wat gelukkige wijze toch de gelijkmaker. 1-1

 

VVW liet zich echter niet van zijn stuk brengen. Raymon Koning zette met een mooie pass Joris Schouten alleen voor de keeper, maar de keeper was Joris de baas. Vlak daarna een mooie doelgerichte actie van Raymon Koning, maar de bal kwam krulde zich tegen de paal. Even later had de leidsman de bal op de stip moeten leggen na een handsbal in de zestien. Dat deed hij niet. Even later deed hij dat wel, nadat Raymon Koning van de bal was gelopen. John de Wit verzilverde zijn zoveelste!! pingel. Dat blijft netjes. 2-1. Even later ging Erwin Dol er met de bal vandoor en voor zijn doen leek het vertraagd. Om de JVC verdediging op het verkeerde been te zetten was het snel genoeg. Erwin bracht de bal bij Joris Schouten die op zijn beurt net genoeg bij de bal kon om 3-1 op het scorebord te zetten. VVW was in de eerste helft met heel veel kansen ruimschoots de betere ploeg.

 

Direct in het begin van de tweede helft verschafte Rob Neuvel zichzelf op subtiele wijze twee kansen, waarvan er één door een JVC-speler van de lijn werd gehaald en de ander op de paal belandde. Zo’n kwartier in de tweede helft passt Twan Sijm op Erwin Dol. Die speelt zichzelf vrij op een manier die wij van hem kennen en passt de bal op Raymon Koning, die de bal heel mooi zijn eindbestemming gaf. Goal!!!. 4-1. En toen dachten we allemaal: ‘VVW speelt zich naar 6-1 of 7-l’. Dus niet. In de 65e minuut werd Rob Neuvel vervangen door Rens Grooteman. VVW zette nog een paar mooie aanvallen op, maar kwam niet tot scoren. JVC wel. Vanuit een corner werd de bal maar niet weg gewerkt en de op een meter of zestien vrijstaande JVC-speler schoot de bal in het kruis. 4-2. In de 75e minuut werd Erwin Dol door de JVC-keeper in de zestien met een knock-out tegen de grond geslagen. De keeper was gewoon te laat en de bal had op de stip gemoeten. Dat het geen ruime overwinning werd, kwam omdat VVW zich terug liet zakken, of werd terug gedrongen? Het laatste kwartier maakte VVW het zich dus onnodig moeilijk. De stand kwam echter geen verandering in. VVW-goalie Marco Smit is een betrouwbaar sluitstuk en die geeft deze supporter een extra compliment.

 

A.s. zondag hebben de mannen rust. Dinsdagavond 24 november speelt VVW 1 een oefenwedstrijd tegen West-Frisia in Enkhuizen, aanvang 20.00 uur. De blinde poule werd gewonnen door Patrick Schilperoort, in het minutenspel werd de vader van Max: Kees Keijzer de winnaar van € 50,= in het minutenspel.

 

VVW 2 – West-Frisia 2    3-0
Ons gepromoveerde tweede team blijft het goed doen in de nieuwe klasse. En de gehele selectie verdient een groot compliment i.v.m. het aantal wisselingen. De trainers hebben een wisselbeleid wat veel vraagt van met name het tweede team.. Het grote voordeel is echter dat iedereen aan voetballen toekomt en daar doe je het voor als speler. Men gunt elkaar veel en de groep houd de sfeer er goed in. Voor trainer/coach Niels Bakker betekent het dat hij goed in puzzelen moet zijn. Tegen West-Frisia stonden in vergelijking met de week daarvoor 2 spelers op dezelfde plek. En goed puzzelen kan hij getuige de 3-0 winst, waarbij Jaap Sneeboer 2 goals voor zijn rekening nam. Top, dit resultaat mannen.

Alle nieuwsberichten

Nieuws