VVW speelt al vroeg voor Sinterklaas!

30-11-2015

SRC – VVW 1-1 (0-1)
2 hoogtepunten en een vroege Sinterklaas want zo mag je de wedstrijd wel samenvatten.
De hoogtepunten voor mij waren in ieder geval het weerzien met Ivo Röhling voormalig hoofdtrainer van VVW, die het met zijn nieuwe club Schagen bijzonder goed doet in de 4e klasse. En het vroege doelpunt na 2 minuten. Want het zag er zo mooi uit op deze winderige zondagmiddag. Vanuit een corner komt de bal bij Rob Rinkel die zich geen moment bedenkt en genadeloos uithaalt waardoor de bal onder de keeper hard het net in vliegt. Dan denk je het wordt een lekkere middag tegen de hekkensluiter van de competitie. Niets is minder waar VVW heeft weliswaar het beste van het spel maar weet niet meer tot scoren te komen deze middag. SRC daarentegen krijgt dan steeds meer geloof in eigen kunnen, en het geloof wordt zonder dat er goed voetbal gespeeld wordt beloond met de gelijkmaker. Hier gaat een foutenfestival van ons middenveld aan vooraf, en als tot de aan dit moment sterk keepende goalie dan wat twijfelachtig uit komt is de 1-1 een feit. SRC krijgt zelfs nog kansen op meer maar gelukkig komt het niet zover. De mentaliteit van sommige spelers is vandaag dan ook ver te zoeken, de makkelijke middag, want zo denken de voetballers van VVW na een snel openingsdoelpunt verandert in een totale deceptie. Zo ook bij de vele toeschouwers die ondanks het slechte weer naar de wedstrijd waren afgereisd. Natuurlijk doe ik dan personen tekort, laten we wel wezen Erwin Dol heeft de hele wedstrijd zijn hele ziel en zaligheid erin gestopt, maar als je mooiste voorzetten niet tot een doelpunt gepromoveerd worden dan houd het gewoon op. De kansen die we nog kregen waren veelal uit dode spelsituaties zoals corners van John de Wit die door de wind bijna in het doel van SRC werden geblazen, en Rob Neuvel die vandaag net niet het geluk had met kopballen en de bal niet goed raakte. Raymond Koning en Lex Schilperoort die uit alle macht met slidings nog probeerden de overwinning binnen te halen.
Korte wedstrijd analyse, het middenveld was alleen in de 1e helft overtuigend aan het voetballen, maar na de gelijkmaker verwacht je juist van de meer ervaren spelers dat zij de schouders eronder gaan zetten, maar helaas was dat net iets teveel gevraagd. De verdediging oogde zoals altijd solide en bleef met redelijk gemak op de been. Ton Kolenberg viel nog prima in voor de moegestreden Twan Sijm. De voorhoede m.u.v. Erwin gaf vandaag helemaal niet thuis. Vervolgens denk je dan aan de wissels die je op de bank ziet zitten, maar op de positie waar het het meest pijn deed werd niet gewisseld en dat terwijl je een spits op de bank hebt zitten. Het zal ongetwijfeld allemaal een reden hebben maar begrijpen deed niemand het, althans het merendeel van de VVW supporters niet.
Humor was dat de speaker van SRC met de rust al zei dat VVW gewonnen had, maar die had natuurlijk niet op een vroege Sinterklaas gerekend!
Volgende week zondag 6 december speelt VVW thuis tegen het “altijd lastige” Grasshoppers. Aanvang van de wedstrijd 14.00 uur op sportpark de Westrand. De selectie geeft nu geen kadootjes meer weg en rekent natuurlijk weer op uw steun als trouwe supporters. Foto’s van de wedstrijd vindt u terug op de website in het menu onder Foto's. Door Peter Schilperoort
Ik wens u allen alvast een hele gezellige Sinterklaasavond!