VVW wint met 3-0

06-12-2015

VVW boekt overtuigende zege tegen Grashoppers 3-0

VVW heeft in haar laatste thuiswedstrijd voor de winterstop een mooie en overtuigende zege geboekt. Het is heel lang terug dat VVW en Grashoppers elkaar zijn tegen gekomen in competitieverband. De hernieuwde kennismaking is VVW goed bevallen. Met een zeer verdienstelijk spelende Tom Smit in de spits ging VVW vanaf de eerste minuut meteen op het doel van Grashoppers af. Tom kwam in een prima spelend team terecht. In het eerste kwartier vocht Lex Schilperoort verbeten duels uit, had Raymon Koning een kans, nam Rob Rinkel een prima vrije trap en schoot Twan Sijm vanaf 20 meter met een mooie curve op doel. De keeper dook dit schot net corner. John de Wit verschafte zich een mogelijkheid, maar smoorde in de drukte van het strafschopgebied. Grashoppers kwam af en toe uit haar verdediging en verdedigde zo nu en dan spijkerhard. De 1-0 kon niet uitblijven. Na ruim een half uur speelde Rob Rinkel, Raymon Koning aan, die de bal mooi voor het doel trok. De prima inzet van Rob Neuvel leidde tot de 1-0. Dik verdiend. Dat Erwin Dol hard was aangepakt bleek uit het feit dat hij het veld geblesseerd moest verlaten. Daarvoor had hij mooie acties, waarbij één speler letterlijk handen en voeten tekort kwam om Erwin af te stoppen. Max Keizer nam zijn plaats in.

In het begin van de tweede helft leek het er even op dat Grashoppers het spel naar zich toe wilde trekken. Lang duurde dat niet. VVW bleef de bovenliggende partij en dat doet de supporters deugd. De tweede goal was er één uit het boekje en hoe de trainer het graag ziet. Tom Smit de bal aannemend en de bal controleren, vervolgens direct diep John de Wit aanspelen, die passte gelijk op Max Keizer die de bal lekker inschoot. 2-0. Heerlijke goal. Grashoppers kwam wel af en toe voor de VVW-goal. Marco Smit bewees zichzelf en het team een dienst door een scherp geplaatste bal met zijn toppen van zijn vingers tegen de paal te tikken en de terug springende bal onmiddellijk te omklemmen. Kort daarna plaatste de prima spelende Rob Rinkel de bal op Twan Sijm, die voor de zoveelste keer een rush vanuit de linksbackpositie maakte. Plaatste de bal op Tom Smit, die hem richting doellijn tikte. Het was goed dat Rob Neuvel de bal op tijd over de lijn bracht. Weer een mooie aanval beloond. 3-0. VVW speelde de wedstrijd beheerst uit en de overwinning was meer dan terecht. Volgende week uit naar Spartanen. Onze trainer was daar vorig seizoen trainer, dus is het een interessante ontmoeting. Foto's gemaakt Door Dirk Haakman zijn terug te vinden in het menu Foto's.

Judo Steltenpool won de € 50,00 als beloning voor het gokken in welke minuut de eerste goal valt, in dit geval de 36e minuut. Judo stelde het bedrag gelijk beschikbaar voor een wedstrijdbal!!!. De blinde poule werd vandaag gewonnen door Niels Kaatee.

VVW 2 verslaat Buikslotermeer 2 3-0
Ons gepromoveerde tweede team blijft het goed doen. Het boekte een mooie zege op Buikslotermeer. Iets vertekend, maar wel met 3-0 en drie goede goals. Wat zeer het vermelden waard is, is dat ze in 2015 ongeslagen zijn in thuiswedstrijden. 19 maal boekten zij een overwinning. En coach Niels Bakker en vader Ko als vlaggenist, maakte ze allemaal mee.