VVW 2 sluit 2015 af met unieke reeks

09-12-2015

7 september 2014 was de eerste wedstrijd van het succesvolle vorige seizoen. Thuis werd er toen met 2-3 verloren van SEW, Daarna begon een geweldige thuisreeks. Er werd steeds weer gewonnen op het A en B veld van het Westrand. Voor de thuiswedstrijd van 6 december tegen Buiksloot stonden we op 18 (1 oefen, 2 beker en 15 voor de competitie) gewonnen wedstrijden achter elkaar.

Door het verlies van koploper Fortuna Wormerveer vorige week, kwam het tweede elftal uit Wervershoof op 2 punten van de nummer 1 positie. Daarnaast hadden we wat goed te maken tegen Buiksloot 2, immers werd er in september, in barre omstandigheden door luide Nederlandstalige volkszangers, een gewonnen wedstrijd vergooid door in de laatste 10 minuten 2 goals te incasseren (2-2).

Genoeg ingrediënten dus om er vol in te vliegen op de standaard winderige zondagochtend. Het hoge en goede druk zetten, beloonde zich gelijk al tot kansen. Echter hadden wij de hulp nodig van de linksback van de bezoekers om tot scoren te komen. Eerst leverde hij de bal in en daarna haalde hij de immer hardwerkende Rens Grooteman binnen de 16 neer. Scoren van 11 meter is een kolfje naar de hand van Ries Grooteman, die naar 7 maanden weer terugkeerde in het tweede. Zo werd 1-0 in de achtste minuut.

Totaal kwamen we tot 8 open kansen in de eerste helft, echter gingen we met slechts met 2-0 de rust in. Kees Korver werd vrijgespeeld bij de 2e paal, echter was de hoek te moeilijk om zelf te doelpunten. Onze nummer 2 op de topscoorderslijst zag, door zijn goede overzicht, Ries Grooteman al staan op 7 meter van doel. Het was een koud kunstje voor Ries om zijn goede rentree te belonen met zijn 2e goal van vandaag.

Helaas konden wij het spelniveau van de eerste helft niet vasthouden, waardoor we niets meer creëerden. De gasten uit Amsterdam-Noord kregen een hoger percentage balbezit, maar konden onze uitstekende invalkeeper Jelle Meester (mooi om te zien dat de A-junioren met Mike Witteveen en Jelle Meester, 2 of na vandaag zelfs 3 prima keepers in haar gelederen heeft. Immers deed Stijn Meijer het vandaag prima na het uitvallen van Mike ) niet op de proef stellen. Wel moet ik zeggen dat de goed leidende scheidsrechter wellicht naar de stip hadden kunnen wijzen in het voordeel van Buiksloot. Maar gelukkig deed hij dit dus niet, zo werd onze uitmuntende verdediging met Stijn Meester, Rick Sijm en Ton Kolenberg wederom beloond met de nul (5 wedstrijden 1 tegengoal).

Hidde Koomen had inmiddels de verdienstelijk spelende Erwin Neuvel vervangen en deed waarvoor hij was ingevallen. Nadat hij eerst zijn tegenstander aan de kant zetten, gooide hij van dichtbij de wedstrijd met een mokerharde volley op slot.
Zo eindigde de wedstrijd in een 3-0 zege en werd de thuisreeks uitgebreid naar maar liefst 19 wedstrijden.

Het tweede kan met gerust hart genieten van de erg lange winterstop, 14 februari 2016 pas wacht namelijk Zaanlandia ons op in Zaandam.

Groeten,

Niels Bakker