VVW deelt de punten!

14-12-2015

Spartanen - VVW 0-0 (0-0)
In de laatste wedstrijd voor de winsterstop heeft VVW de trend van de laatste wedstrijden voortgezet. Ongeïnspireerd, en zonder lef werd het balletje rond gespeeld als was het een schaakpartij. Resultaat hiervan waren de weinig uitgespeelde kansen van VVW uitmondend in een bloedeloze 0-0. Op papier was zou het een leuke spannende match moeten zijn. Immers Marco Boots was het vorige seizoen nog trainert van de rood-witten uit Wognum. Maar ook gezien de stand op de ranglijst van de 2 clubs, met 1 punt verschil van elkaar hadden deze elkaar vandaag flink pijn kunnen doen.
De clichés langs de lijn waren dan ook niet van de lucht “traditioneel altijd moeilijk tegen Spartanen” en “VVW speelt altijd matig op kunstgras”. Wat het ook was, het spel van VVW oogde de 1e 10 minuten erg rommelig. De opstelling was duidelijk aangepast aan de speelwijze van de tegenstander, daar waar je misschien beter van eigen kracht uit moet gaan. Na 10 min. werden er door VVW op verschillende posities in de laatste linie wijzigingen doorgevoerd. De opdracht die daarbij door de technische staf werd gegeven was voor de ene back beter uitvoerbaar dan de andere. Het middenveld wist soms ook niet goed in te vullen wat men precies met de ruimte zonder tegenstander moest doen. Daarnaast was Spartanen veel feller in het onderling uitvechten van duels, en met deze scheidsrechter die als hij al buiten de middencirkel kwam zonder naar adem te happen, was dat zeker in het voordeel van Spartanen want veel ontging de man daardoor. Met de spaarzame kansen die VVW wel kreeg ging men zeer slordig om, of ontbrak het aan geluk. Erwin Dol die naar een fantastische individuele actie de bal niet in het doel kreeg, of Max Keizer die pech had dat de bal net voorlangs het doel rolde. Spartanen was voetballend ook niet de betere partij en dus is het gelijkspel een terecht uitslag. Al had Marco Smit in de eindfase daar nog wel een klasse redding voor nodig op de inzet van een Spartanen speler.
Vanuit tactisch punt bekeken wilde alleen de Coach van Spartanen nog iets forceren want daar werd in de 2e helft nog volop gewisseld. Terwijl de VVW bankzitters zo hun “kloffie” weer konden aantrekken en zich gereed konden maken voor de 3e helft in de gezellige Kantine van Spartanen. Gevoelsmatig leek het of een puntendeling het beste uitgangspunt was voor vandaag. VVW gaat met een voorlopige 3e plaats van de winterstop genieten. Volgend weekend is er nog een inhaalprogramma. Iedereen kan weer van de opgelopen blessures herstellen zodat men weer topfit is voor het komende winterprogramma; 14-01 uit tegen Zwaluwen 30, 17-01 thuis tegen ZAP, en 19-01 thuis tegen Hollandia 2
Na de feestdagen op zondag 24 januari speelt VVW thuis haar 1e wedstrijd na de winterstop tegen Westfriezen. Aanvang van de wedstrijd 14.00 uur op sportpark de Westrand. Door Peter Schilperoort
Namens V.V.W. wensen wij u allen alvast hele fijne, gezellige en mooie kerstdagen, en goed uiteinde. Maar bovenal een gezond, liefdevol, sportief en succesvol 2016 toe!
We treffen elkaar weer op de velden in 2016.