Van Enkhuizen naar de Poolcirkel...

10-01-2016

Kunstwerk lift mee met Navigate North Rally

Een bijzonder kunstproject van de Noord-Hollandse kunstenaar Boxie verspreidt zich in alle windstreken. Het reist in de vorm van de Boxie Box: een doos met ingrediënten waarmee iedereen zelf kunst kan maken. Alle deelnemers kunnen hun werk aanmelden op een centrale site en worden zo vanzelf onderdeel van het organisch groeiende kunstwerk dat Boxie 'Samen De Wereld Een Stukje Mooier Maken' noemt. Het resultaat van al die creatieve kracht is te bewonderen op sdwesmm.nl.

Boxie gaat nu naar het hoge Noorden, want vijftig Boxie dozen liften mee in de Navigate North Rally: in zeven dagen 7.000 kilometer richting poolcirkel. Sponsor van het project is rally-deelnemer en sociaal ondernemer Peter Schouten van het Enkhuizer productie- en re-integratiebedrijf Soci-Com. Hij zal de kunstdozen onderweg uitdelen in Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland en de andere landen waar de Rally hem heen voert.

Sowieso zal de kunstenaar Boxie prominent aanwezig zijn bij de Navigate North Rally, want op de startdag maakt hij samen met alle aanwezigen een kunstwerk dat na de finish zal worden geveild voor het goed doel van Navigate North: Pink ribbon. Daarnaast heeft hij de auto van Peter Schouten en zijn navigator (dochter Maartje) van een kunstwerk voorzien. Ook worden er op de startdag door Soci-Com gesponsorde stickers van het figuurtje Boxie uitgedeeld. Met deze 'blanco' poppetjes kunnen alle deelnemers en hun familieleden een zelfportret maken om op de auto's te plakken. Zo reizen ze als het ware mee naar het Noorden.

Met hulp van Soci-Com en de Navigate North Rally krijgt het kunstproject in korte tijd veel nieuwe vertakkingen in het Noorden van Europa. Zie voor meer informatie de verschillende websites:
http://www.sdwesmm.nl
http://www.navigatenorth.nl

Voor meer informatie over het bedrijf en het team van vader en dochter Schouten
www.soci-com.nl
www.facebook.com/NavigateNorthDeSchoutentjes

Alle nieuwsberichten

Nieuws