VVW speelt met teamspirit Westfriezen met lege handen naar huis. 3-0

25-01-2016

VVW moest verhuizen naar het kunstgrasveld, omdat de leidsman het A-veld afkeurde door het niet goed kunnen zien van de lijnen. De eerste helft was ‘rommelig’ voetbal van twee kanten. Tom Smit in de spits, Ton Kolenberg linksback en Twan Sijm linkshalf. Dat was even wennen voor de toeschouwers. Alle drie speelden overigens een prima pot. Bij de eerste aanval zette Twan Sijm Rob Neuvel alleen voor de keeper, maar de keeper was de baas. VVW probeerde vat te krijgen op het spel, maar dat lukte niet. Westfriezen had het eerste half uur meer balbezit, maar de meeste dreiging kwam via o.a. Raymon Koning van VVW. Na een half uur spelen werd Raymon in het strafschopgebied neergelegd. De leidsman legde de bal er echter buiten, op de 16. Wel kreeg de speler van Westfriezen zijn tweede geel en moest dus met rood van het veld af. Met 0-0 ging men de rust in.
Wat er in de thee gezeten heeft weet ik niet, maar de tweede helft speelde VVW Westfriezen collectief van de mat. VVW creëerde kans op kans. Een goal kon niet uitblijven. Twan Sijm zette deze pot of iemand in scoringspositie of dook zelf op in genoemde positie. Nadat Ton Kolenberg de bal op Twan Sijm verlengde, koos die mooi de lange hoek en liet de keeper kansloos. Het was enige tijd geleden dat Twan had gescoord. De goal werd door het hele team bejubelt. Mooi om waar te nemen dat de gunfactor in de selectie hoog ligt. Via o.a. Erwin Dol, Rob Neuvel, Raymon Koning stapelde VVW aanval op aanval. De afronding was alleen niet goed. Westfriezen bleef daardoor onnodig lang in de wedstrijd. Met de 2-0 was Westfriezen gebroken. Een mooie aanval v ia o.a. Erwin Dol en Raymond Koning kwam de bal bij Tom Smit ter hoogte van de zestien. Een echte spitsengoal. Met een droog en zuiver schot laag in de hoek van het doel was de 2-0 een feit. VVW toonde zich de tweede helft heer en meester op het kunstgras en Westfriezen kwam nagenoeg niet meer in het spel voor. En anders stonden o.a. Koen Verlaat en Lex Schilperoort er om hun aanval in de kiem te smoren. De tweede goal van Twan Sijm en derde voor VVW was een bekeken goal. Hard en zuiver plaatste Twan de bal in de voor hem linkerhoek. VVW had met gemak het dubbele aantal goals kunnen maken. Kansen voor VVW werden echter niet allemaal benut. En als er gemist werd was de neutrale toeschouwer toch geamuseerd. Raymon Koning zag zijn bekeken schot via de binnenkant paal weer het veld in springen. John de Wit zag zijn harde schot net naast gaan en Max Keizer zijn volley belandde in handen van de keeper. Max Keizer kwam het veld in voor de prima speelde Tom Smit en Hidde Koomen voor eveneens prima spelende Twan Sijm. Een mooie start voor ons vlaggenschip. Een goede overwinning op Westfriezen betekent dat VVW bovenin te vinden is. Dat zien we graag. Volgende week revanche op DWOW in Wieringerwerf waar VVW zich tegen de ploeg van oud-trainer Eric van Geemen in de thuiswedstrijd fysiek liet ondersneeuwen. De blinde poule werd gewonnen door Ton Mol.  Foto's van de wedstrijd ondanks het nevelige weer, kijk in het menu Foto's van de website.