DWOW blijkt dit seizoen de angstgegner voor VVW!

02-02-2016

DWOW - VVW 3-1 (0-1)
DWOW met oud VVW trainer Eric van Geemen aan het roer is bezig aan een geweldige opmars door de 3e klasse, was de start nog matig maar na een halve competitie zijn ze bijna niet meer te stuiten. In ieder geval dit seizoen niet meer door VVW. De 1e 15 min. was men aan elkaar gewaagd. Al leed VVW wel veelvuldig balverlies met als gevolg ook veel overtredingen. Maar vanaf de 20ste min begon VVW steeds beter in haar spel te komen. Via een vrije trap van Joris Schouten was VVW bijna op voorsprong gekomen, maar helaas tikte de keeper van DWOW de bal net naast het doel. Vervolgens komt VVW in de 25ste min. op voorsprong. Via een voorzet van Max Keizer, weet spits Tom Smit met een fraaie actie de bal tegendraads in het doel van DWOW te werken. Hierna verloor DWOW de grip op het spel, en werd er naar harde overtredingen gegrepen om bij VVW de boel te ontregelen. Rob Neuvel kreeg nog een dot van een kans op de 0-2 maar hij lift de bal net over het doel. In dezelfde min. weet Marco Smit met een fantastische redding de gelijkmaker te voorkomen, en gaan we de rust in.
Koud begonnen aan de 2e helft wordt er op de rand 16 niet kordaat opgetreden waardoor een speler van DWOW alle gelegenheid krijgt om via een werkelijk schitterende omhaal voor de 1-1 aan te tekenen.
VVW gaat in deze fase teveel mee in het harde en voooral provocerende spel van DWOW, en dit ligt VVW nu eenmaal niet. De 2-1 is dan ook al snel een feit. Rens Grooteman komt de goed spelende Tom Smit vervangen om via de flanken wat nieuwe aanvallende impulsen te brengen. Maar VVW is het even helemaal kwijt wat blijkt uit hoe de 3-1 door DWOW tot stand kwam. De bal rolt via de binnenkant paal voor de doellijn maar als er alleen maar DWOW spelers in de 5 meter staan dan is het simpel intikken. Via Bart Boos(voor de goed spelende Rob Rinkel) en Rick Sijm voor de eveneens goed spelende Ton Kolenberg op de linksback positie komt aflossen probeert trainer Marco Boots wat meer balans en organisatie in het team te brengen. Maar DWOW gooit de boel “keihard” op slot en speelt zo de resterende tijd uit.
Heel jammer dat we de goede lijn na de 0-1 niet hebben kunnen vasthouden. DWOW is een ploeg die graag provoceert en op het randje speelt en zo de tegenstander uit haar spel krijgt. Waar de DWOW spelers na een harde charge veelal de kreet “stel je niet aan” hanteerden, zijn de VVW spelers meer geneigd om vriendelijk handjes schudden en een aai over de bol van de tegenstander te geven. Dat is per definitie een prima eigenschap natuurlijk, maar als je een wedstrijd wilt winnen is een bepaalde vorm van mentale hardheid best geoorloofd. Foto's van de wedstrijd vindt u terug in het menu Foto's. Aankomend weekend is er een inhaalprogramma, dat geeft VVW de gelegenheid een oefenpartij te spelen. A.s. donderdag oefent V.V.W.1 uit tegen Sporting Andijk 1 zaterdag, de aanvang in Andijk is 20.00 uur. Zondag 14 februari speelt VVW thuis tegen KGB. Aanvang van de wedstrijd 14.00 uur op sportpark "de Westrand". Door Peter Schilperoort