In ijzige kou een hartverwarmende overwinning van VVW

15-02-2016

In ijzige kou een hartverwarmende overwinning van VVW

Al vanaf het beginsignaal ging het eerste team met prima inzet voor de overwinning. Binnen twee minuten, twee goede kansen voor Rob Neuvel en John de Wit. VVW startte heel goed en wist in de ijzige kou met haar spel direct een aantal kansen te creëren. De streekderby tegen KGB was over het geheel een leuke partij om naar te kijken. Dat had ook te maken met de goed leidende scheidsrechter, die het spel zoals men dat zegt, ‘lekker liet lopen’. Het koude weer heeft mensen thuis gehouden, maar de mensen die er waren zagen in ieder geval een lekkere pot voetbal. Bedankt voor jullie komst allen.

 

In de 15e minuut kwam de KGB-doelman ver uit zijn doel. De lob van Joris Schouten had jammer genoeg te weinig kracht en dus opende VVW niet de score. Terwijl het op dat moment, gezien de kansen, zomaar met 2-0 had kunnen leiden. De aanvallende impulsen van KGB werden door de achterhoede, met een solide keepende Marco Smit, goed verwerkt. Na een goed half uur kwam Twan Sijm weer opstomen, die op zijn beurt Erwin Dol aanspeelde. Erwin passte of schoot de bal richting Raymon Koning, die de bal beheerst binnen schoot. 1-0. VVW kwam op een dik verdiende voorsprong. O.a. Rob Neuvel, Joris Schouten en Raymon Koning kregen nog goede kansen, waarvan de inzet van Raymon tegen de paal kwam. VVW deed zichzelf tekort door de kansen niet om te zetten in meer doelpunten. Daarmee hield men KGB in de wedstrijd.

 

Na de warme thee de kou weer in. Het eerste deel van de tweede helft was voor KGB, waarbij VVW het geluk had dat ook KGB het vizier niet op scherp had. Met schoten voorlangs en rakelings naast kwam VVW goed weg. Langzaam nam VVW het heft weer in handen. Een paar goede kansen werden door VVW niet benut, maar VVW hield wel de druk op KGB doel. Max Keizer kwam in de 67e minuut voor Erwin Dol. De mannen bleven met volle inzet strijden om voor VVW de winst te behouden. Tom Smit kwam voor Raymond Koning en liet zien, het spel verlengend middels een hakbal, dat het een spits is met ‘gogme’. In de 71e minuut ging de prima spelende Rob Neuvel op de keeper af. Wist de doelman hem in eerste instantie nog van scoren af te houden, in tweede instantie scoorde Rob beheerst. 2-0 Het middenveld met o.a. routiniers Bart Boos en Rob Rinkel stond lekker te ballen en men had het heft in handen. Met een 2-0 voorsprong leek VVW op een duidelijke overwinning af te stevenen. Rob Neuvel en Joris Schouten kregen nog kansen, maar de score werd niet verhoogt. En KGB bleef voetballen. Voor Rob Neuvel kwam Ton Kolenberg nog in de ploeg. Had Ton niet voor niets op de koude bank gezeten. Alle drie de invallers sloten prima aan bij een hard werkend en goed voetballend VVW. Zo’n tien minuten(inclusief extra tijd) voor tijd kwam KGB op 2-1 door een prachtige goal. Een geweldig schot in de bovenhoek en Marco Smit was kansloos. Zo kwam VVW, dat verzuimt had meer te scoren, toch nog in de problemen. Het werd in de kou nog even ‘billen knijpen’ voor de VVW aanhang. VVW bracht de zege binnen door tot het einde aan toe te strijden. Mooie overwinning mannen, de blinde poule werd gewonnen door Frans Steltenpool. Aanstaande zondag weer een thuiswedstrijd, de bezoekers zijn dan Texel '94 uit Den Burg op sportpark "de Westrand" aanvang 14.00 uur. Foto's van de wedstrijd gemaakt door thuisfotograaf Dirk Haakman zijn terug te vinden in het menu foto's. 

Alle nieuwsberichten

Nieuws