VVW 2 pakt in 94e minuut de koppositie.

15-02-2016

Na een winterstop van maar liefst 9 weken, waarin 2 keer werd geoefend ( ZAP 2 8-2 winst, St. George 2-2), stond een lastige uitwedstrijd op het programma. Het tegen degradatie strijdende Zaanlandia was namelijk de gastheer op deze koude regenachtige dag.
Zaanlandia had alleen de eerste 5 minuten wat in te brengen, via enkele voorzetten en corners. De verdediging en invalkeeper Jelle Meester sloegen deze pogingen bekwaam af.
Daarna was het alleen maar VVW wat de klok sloeg. Lat, pal, een uitstekende keeper en verdedigers op de doellijn, voorkwamen dat VVW terecht afstand zou nemen van Zaanlandia.
Het leek voor VVW zo'n dag te worden, dat je tot 's avonds laat kan ballen zonder dat het leer het net raakt. Echter bleef VVW tot in blessuretijd nog geloven in dat ene verlossende doelpuntje. In de 94e minuut slingerde Thijs de bal de 16 van Zaanlandia in, Kees, met z'n rug naar goal, raakte de bal met zijn hoofd. De bal kreeg een vreemd effect mee en zeilde over de goalie van Zaanlandia.
De ontlading was immens! Spelers en wissels op één grote hoop en een dolblije en trotse vader van de doelpuntenmaker op de tribune!Heerlijke taferelen om dit als coach te mogen aanschouwen!
VVW 2 kwam door een wedstrijd meer te hebben gespeeld weer op plek nummer 1 op de ranglijst. Nu mogen we aftellen tot 6 maart, dan wacht ADO 20 in Heemskerk op ons.

Groeten,
Niels Bakker