Stormachtige wind heeft vat op het spel, maar niet op het resultaat!

22-02-2016

VVW – Texel’94 3-1 (1-0)
Met een straffe westenwind als deze was goed voetballen zondag onmogelijk. De voetballers uit Texel hadden daardoor misschien wel het meeste voordeel van. Zij zijn immers aardig gewend aan dit type weerbeeld. De 1e 10 minuten vlogen ze dan ook uit de startblokken en zetten VVW gelijk onder druk. Voor Trainert Marco Boots was het door zieke of geblesseerde spelers weer puzzelen wie hij zou opstellen. Maar met Rick Sijm op rechtsback en Ton Kolenberg op linksback was dat probleem opgelost. Beiden maakten een goede indruk gedurende de wedstrijd. Het 1e wapenfeit van VVW was een onnodige gele kaart van Rob Neuvel die zich een beetje liet gaan bij getreuzel van een Texelaar aan de zijlijn bij een ingooi voor VVW. In de eerste 15 minuten laat VVW zich veel terugzakken op de eigen helft. Hierdoor ontstaat er zowaar een doelkans voor Texel maar Marco Smit staat ook vandaag weer zijn mannetje. Uiteindelijk weet VVW zich onder de druk van Texel uit te voetballen. Via een messcherpe counter komt de bal bij Rob Neuvel die de bal meegeeft aan Raymon Koning die de bal tergend langzaam in het doel laat verdwijnen 1-0. Dit was tevens het laatste wapenfeit van de 1e helft.
2e helft vertoont enigszins hetzelfde speelbeeld. Veel ballen komen door de harde wind niet aan, dus laag over grond is dan de oplossing. VVW gaat vaak mee in het fysieke spel van Texel, daardoor blijft het een matige partij om te zien. Goed is dan dat VVW het toch blijft proberen, maar meer dan een aantal vrije trappen zit er niet in. De technische staf besluit wat wissels in te brengen. Tom Smit en Max Keizer komen in het veld voor de moegestreden Erwin Dol en Rob Rinkel. Want naast de wind had het veld de afgelopen dagen ook veel van de aanhoudende regen te lijden had gehad. Waardoor het zwaar te bespelen was. Even later moet Ton Kolenberg geblesseerd van het veld en is Stijn Meester zijn vervanger.
De aanvallende impulsen komen meer en meer van VVW, waar Texel blijft loeren op de gelijkmaker. In de 74ste min. ziet John de Wit zijn bal, wat ongelukkig, op de arm van een speler van Texel komen, maar de goed leidende scheidsrechter staat er bovenop en geeft een penalty. John de Wit en penalty’s is een combi waar menig profclub jaloers op zouden zijn. Onberispelijk schiet hij de bal hard in de rechterhoek en staat VVW op een verdiende 2-0. In de slotfase van de wedstrijd probeert Texel er van alles aan te doen om een doelpunt te maken, echter een mooie redding van Marco Smit voorkomt dit. Raymon Koning zet Max Keizer nog een keer vrij voor de keeper maar zijn schot gaat hoog over het doel. Wanneer John de Wit op avontuur gaat in de 16 en vervolgens naar beneden wordt getrokken door een verdediger van Texel kan de scheidsrechter maar één ding doen, wederom een penalty. John de Wit…… en het staat 3-0! VVW staat nog na te genieten waardoor het even niet scherp is en Texel die vanaf de aftrap in balbezit komt met een fraai doelpunt Marco Smit kansloos laat. 3-1 tevens de eindstand. In het minutenspel werd Kees Kolenberg winnaar van de € 50,= en was het Johnny Mol die €35,= in de blinde poule won.
Wedstrijd was gezien de weersomstandigheden en het moeilijk bespeelbare veld van een zeer matig niveau. Dan is 3-1 een goede uitslag en staan we op 6 punten van de koploper Kleine Sluis die de laatste tijd wat puntjes morst. Het publiek weer bedankt voor uw aanwezigheid. Aankomend weekend is er een inhaalprogramma waar SEW en DWOW misschien wat terrein kunnen goedmaken. VVW heeft donderdagavond 25 februari thuis een oefenwedstrijd tegen RKEDO aanvang 20.00 uur.
Zondag 6 maart speelt VVW uit tegen VIOS. Aanvang van de wedstrijd 14.00 uur op sportpark “de Doorbraak” in Warmenhuizen. Tot dan! Foto’s van de wedstrijd vindt u terug op de website in het menu Foto's.
Door Peter Schilperoort.