Winst voor VVW op Kleine Sluis, 5-1!!! En niets gestolen

21-03-2016

Winst voor VVW op Kleine Sluis, 5-1!!! En niets gestolen

Vanaf de eerste minuut maakte een gemotiveerd VVW duidelijk dat men naar Kleine Sluis was afgereisd om de volle winst mee naar huis te nemen. Het was goed om waar te nemen dat VVW een brede selectie kent. In de basis startten deze keer Stefan Otsen en Ton Kolenberg en die deden het ook weer goed. In de loop van de tweede helft kwamen Bart Boos, Tom Smit en Stijn Meester voor Raymond Koning, John de Wit en Ton Kolenberg. Deze wisselingen deden het spelbeeld niet veranderen. VVW speelde een prima pot met z’n allen. Op een kleine fase na in het begin van de tweede helft was VVW de baas over Kleine Sluis. Alle kansen beschrijven is niet te doen, want dan zou het verslag ellenlang worden. De uitslag had veel hoger kunnen uitvallen, maar bij concurrent Kleine Sluis zo’n uitslag neerzetten is al top.

De eerste goal kwam voort uit één van de eerste afgeslagen aanvallen. Buiten de zestien kwam de bal bij Stefan Otsen, die niet aarzelde, nam de bal op de schoen en met een stuit sprong de bal vlak onder de lat het doel in. Vlak daarna schoot John de Wit de bal op de lat, maar de terug springende bal werd door Rob Neuvel keurig het doel ingewerkt. In deze fase had VVW de wedstrijd al op het slot kunnen gooien, maar de keeper van Kleine Sluis deed zijn werk goed. Regelmatig verscheen er een speler van VVW in positie om te scoren, maar de kansen werden niet omgezet in doelpunten. Kleine Sluis kreeg een vrije trap en daaruit kwam de 2-1 voor Kleine Sluis 2-1 op het scorebord. Dat we met 2-1 gingen rusten was eigenlijk verwonderlijk, want op het scorebord zou een hogere uitslag hebben moeten staan.

De tweede helft eenzelfde spelbeeld. Een sterker VVW dat geconcentreerd doorging, middels verzorgd spel, met het creëren van kansen. De derde goal was echter niet eens zozeer een kans. Erwin Dol wist zich vrij te spelen en koos op zijkant zestien voor de lange hoek en scoorde een belangrijk en mooi doelpunt. VVW bleef goed voetballen en vroeg druk zetten bij de tegenstander. Zo kon Joris Schouten de bal afnemen van een verdediger van Kleine Sluis en schoof de bal beheerst in, 4-1. Op een mooie assist van Lex Schilperoort volgde een evenzo goal van Erwin Dol, 5-1!!. Wat een weelde. Een swingend VVW dat een hele ruime zege boekte. Top mannen. Het hele team stond als één man te voetballen. Succes duurt echter tot je volgende nederlaag in de sport. Dinsdag nagenieten en donderdag het vizier op de belangrijke uitwedstrijd tegen VIOS op Tweede Paasdag. Trainer Marco Boots liep na afloop met een brede glimlach rond. Mede omdat het tweede team bij Volendam met 6-2 had gewonnen. Het kan een heel mooi seizoen worden. Wat het overigens al is. We doen mee met één en twee. Foto's van de wedstrijd kunt u terug zien op de website van V.V.W. in het menu Foto's. De fotograaf was deze keer Johnny Mol die het een en ander had uit te proberen.

Leuk om te weten: Het tweede speelde in en tegen Volendam. Er moest een spelerspasje via Wervershoof naar Kleine Sluis. Professional Bert Steltenpool nam het pasje mee naar Wervershoof