VVW en De Blokkers delen de punten,

04-04-2016

VVW en De Blokkers delen de punten, De Blokkers zijn hiermee de morele winnaar!
VVW – De Blokkers 2-2 (1-1)
Zoals het een echte topper betaamd is het voetbal soms matig maar spannend is het dan juist wel. VVW had gedurende de wedstrijd de meeste kansen, daar waar De Blokkers het vandaag van de dode spelsituaties moesten hebben. Waar VVW het meer moet hebben van het teamcollectief en 200% inzet, zijn De Blokkers de beter voetballende ploeg. Dit leverde hen zoals gezegd geen echte uitgespeelde kansen op. Tot halverwege de helft van VVW mochten De Blokkers oprukken, daarna trad de solide verdediging van VVW in werking, soms hard aan de noodrem trekkend wat lex Schilperoort al vroeg in de wedstrijd een gele kaart opleverde en daarmee de rest van de wedstrijd met “de handrem” erop moest spelen. Als Erwin Dol in de 9e min. op de middellijn de bal veroverd is het Joris Schouten die VVW na een flitsende combinatie met Raymon Koning op 1-0 zet. VVW zakt dan klein beetje in zodat De Blokkers de druk wat op kunnen voeren. In de 28ste min stuurt een aanvaller van De Blokkers VVW-er John de Wit het bos in en krult de bal hard langs doelman Marco Smit. 1-1.
In de 2e helft komt VVW gelijk feller uit de startblokken en dat leverde in de 48ste min direct een corner op. Raymond Koning trapt deze met veel gevoel richting 2e paal waar Bart Boos hem beheerst inkopt 2-1. Hierna gaat VVW voor de 3-1. Via een prachtige aanval komt de bal bij Rob Neuvel terecht maar deze speelde vandaag niet zijn beste wedstrijd, hoewel zijn fraaie kopbal maar net door de keeper uit het doel getikt werd. Beetje jammer zoals VVW soms de tegendoelpunten incasseert. Een vrije trap van De Blokkers die VVW goalie Marco Smit zoals het er vanaf de zijlijn uitziet niet op waarde beoordeeld brengt De Blokkers op 2-2. Spannend blijft het tot het eind waar VVW via Stefan Otsen, ingevallen voor Rob Neuvel, nog een flinke kans krijgt maar de bal naast het doel zeilt. Verder dan een gelijkspel komen beide ploegen niet. Daarmee zijn De Blokkers wel de morele winnaar van vandaag immers ze houden VVW op afstand.
Zondag 10 april speelt VVW uit tegen JVC. Aanvang van de wedstrijd 14.00 uur op sportpark “JVC” in Julianadorp. Tot dan! Het minutenspel werd gewonnen de Kees Keizer en de blinde poule door Peter van Ophem. Foto’s van de wedstrijd vindt u terug in het menu onder Foto's. Door Peter Schilperoort.