VVW 2: 5,6 en 7 maakt 8

04-04-2016

De kop is niet bedoeld als een uitdagende hogere wiskunde rekensom, dus daar hoeft u uw hoofd niet over te breken. Uitleg volgt gewoon later in dit verslag.

Eindelijk zondag! Prachtige omstandigheden om te ballen! Een regenbuitje zorgde namelijk voor een sneller veld en de temperatuur was ideaal. De ochtend werd trouwens ingeluid door een heerlijk gesponsord ontbijt, onze dank hiervoor! Deze joker werd ingezet, omdat wij een zware pot verwachtte tegen nummer op de ranglijst Spartanen. Immers waren zij de laatste ploeg die ons punten afsnoepte (8 november werd het in Wognum 1-1).

Aangezien we vrijwel over een geheel fitte selectie beschikken en hoofdtrainer Marco Boots, net als zijn voorganger Ivo Rohling, heel veel op heeft met het tweede, had ondergetekende vandaag maar liefst de beschikking over 17 gretige spelers. Helaas was de in grote vorm verkerende Frank Breg geblesseerd geraakt, door een aanslag die hij ontving in een oefenpot. Gelukkig voor ons hebben we in de A-junioren een surplus aan keepers, Mike Witteveen en Jelle Meester(de keeper van vandaag) hebben ons al een aantal keren met goede optredens uit de brand geholpen. Daarvoor is ook dank verschuldigd aan A-junioren trainer Nico Appelman, die zeer met ons meedenkt!

Grootste probleem met zo´n sterke en selectie is dat ik mensen moet teleurstellen, immers mag ik van de KNVB maar met 11 mensen starten. De onderlinge individuele klasse tussen de spelers is ook nog eens zeer gering, dit wordt ook later nog eens duidelijk in dit verslag. Het dus een verschrikkelijk puzzelwerk om elke speelronde tot de basisformatie (en zelfs de eerste 16) te komen… Gelukkig beschikken over een volwassen groep en een verschrikkelijk goed collectief, waar de wissels niet gaan zeiken maar elkaar het succes gunnen. Dat is hartverwarmend om als coach mee te maken! Grote klasse mannen!!

Naar deze lange inleiding nu de wedstrijd:
VVW begon verschrikkelijk getergd en fel, dit leidde direct tot hachelijke situaties in de Spartanen defensie. In de derde minuut was het spits Tom Smit die de 1-0 aantekende door een bekeken inzet van buiten de 16 meter. Deze fantastische start kreeg snel een vervolg doordat Hidde Koomen in de elfde minuut een prachtige aanval vanaf links afrondde. In de 16e minuut was het de sterk spelende Erwin Neuvel, die de 3-0 maakte. Logisch gevolg dat na dit vuurwerk VVW even gas van het pedaal moest nemen. Hierdoor kreeg Spartenen 2 kansen, maar Jelle Meester redde deze zeer bekwaam. Stefan Otsen gooide het duel in blessuretijd op slot, door handig voor zijn tegenstander te kruizen. Zijn droge pegel in de hoek zorgde namelijk voor een 4-0 ruststand. Daardoor kon ik naar hartenlust wisselen, het maximaal toegestane aantal van 5 wissels paste ik toe. Kees Korver, Rens Grooteman, Tim Ruiter, Ries Grooteman en Thieri Balk vervingen Ton Kolenberg, Tom Smit, Stefan Otsen, Stijn Meester (die wederom een puike pot etaleerde!) en Paul Neuvel. Zoals gezegd ligt het niveau tussen nummer 2(keeper buiten beschouwing gelaten) en 22 dicht bij elkaar, miniem verschil eigenlijk. Vandaar dat ik niet verbaasd was dat we gewoon verder gingen, zoals we de wedstrijd startte. Namelijk Spartanen onder druk houden en laten zien dat er tegen dit VVW weinig eer te behalen valt. De invallers toonde de juiste spirit en kwamen zeer gemotiveerd het A veld op. Erwin Neuvel maakt direct uit de corner in de 49ste minuut de 5-0. Ja mannen ik schrijf deze op Erwin zijn conto, dit volgens de normen van ¨the dubious goal panel¨ die ze in Engeland hanteren. De 6-0 kwam wel op naam van een Spartanen speler een voorzet van Rens Grooteman. Door fantastisch weg te draaien opponent maakt Hidde Koomen maakte in de 56ste minuut de zevenklapper compleet.

Zo won VVW 2 na een 5-1, 6-2 overwinning met 7-0, dus 5,6 en 7, dit betekende maar liefst de 8ste overwinning op rij! De opdracht voor de rest van het seizoen is simpel, 4 winnen=feest! Foto's van de wedstrijd gemaakt door Dirk Haakman kijk in het menu Foto's

Niels Bakker