VVW mist scherpte tegen JVC.

11-04-2016

VVW heeft een duur verlies geleden bij JVC. Speelde VVW slecht? Dat kun je niet zeggen. Daar waar men bij Kleine Sluis uit en Blokkers thuis er vanaf de eerste seconde stond, was die scherpte tegen JVC er niet. Dat maakt een groot verschil in positief of negatief resultaat. VVW had het eerste kwartier wat meer bal bezit dan JVC. De eerste echte kans ontstond toen Joris Schouten Rob Neuvel alleen voor de keeper zette. De keeper pareerde de inzet. Bij een afgeslagen aanval van VVW profiteerde JVC snel van de ruimte die ontstond. Vanaf rechts trok men de bal voor en kwam een speler alleen voor Marco Smit te staan, die beheerst scoorde. Hoeveel balbezit VVW ook had, de ploeg haalde haar niveau niet. Het tempo lag te laag om het inzakkende JVC te verrassen. Dat veranderde in de tweede helft niet. VVW balbezit de aanval zoekend en JVC er gevaarlijk uitkomend. Net als in de eerste helft profiteerde JVC op identieke wijze van de ruimte die VVW weg gaf, 2-0. VVW ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Via een penalty kreeg men zo’n 25 minuten voor tijd de kans. John de Wit benutte de gekregen penalty deze keer niet. Dat was ontzettend jammer, want dat had de ommekeer kunnen zijn. Het bleef een eenzijdig beeld. VVW bleef het proberen, maar het leek of men de kracht niet meer had. In de 41e minuut kreeg VVW opnieuw een penalty. John de Wit twijfelde geen minuut en ging weer achter de bal staan. Deze keer schoot hij de bal onberispelijk in. 2-1 Zou het dan toch? Buiten het feit dat er soms situaties geweest zijn waaruit 100% kansen ontstonden, kwam VVW niet tot scoren. Waarbij men een enkele keer niet een medespeler zocht, maar voor zichzelf koos. Het bleef dus bij proberen. Daar waar Marco Smit in de 45e minuut nog katachtig wist te redden, bracht JVC in blessuretijd met een wonderschone treffer, de eindstand op het scorebord, 3-1. We hebben nog 5 wedstrijden te gaan. De titel zal waarschijnlijk wel naar Blokkers gaan, alhoewel in voetbal zoals dat zichzelf veel bewijst, alles mogelijk is. Het zou mooi zijn als we nog een periodetitel zouden halen. Het seizoen kan dan de kleur krijgen die het verdient. Want tot nu toe hebben we veel keer met genoegen gekeken. Gewoon jammer dat VVW tegen JVC niet los kwam. Wellicht a.s. zondag tegen VIOS in de inhaalwedstrijd in Warmenhuizen wel. Foto's van de wedstrijd kunt u terug zien in het menu Foto's van deze website.