VVW “steelt” 3 punten dankzij blunders VIOS-W. 1-2 (1-1)

19-04-2016

VVW “steelt” 3 punten dankzij blunders VIOS-W. 1-2 (1-1)
Een knappe prestatie als je het veld van VIOS-W in ogenschouw neemt. Want een goede wedstrijd voetballen is gewoonweg onmogelijk. Maar daar heeft VIOS uiteindelijk wat later zal blijken zelf ook last van. VVW begon net als vorige week tegen JVC niet scherp aan de wedstrijd liep een beetje achter de feiten aan. Maar hoe moet je voetballen op een dergelijk slechte grasmat. Opbouwen van achteruit was al helemaal lastig. De lange bal hanteren en je snelle buitenspelers als Raymon Koning en Erwin Dol in stelling brengen was een optie geweest wanneer VIOS strijdend tegen degradatie niet een flink portie druk op de achterhoede van VVW zette en dit kon voorkomen. In de 9e min. lachte het geluk VVW voor de 1e keer toe. Een lange bal richting spits Tom Smit zorgde voor zoveel onrust bij een verdediger en de keeper van VIOS dat deze hem op een fraaie manier over zijn eigen keeper heen lobde. 0-1. Toch bleef VIOS tot de 20ste min het betere van het spel hebben. Dat bleek in de 13e min. toen na slecht uitverdedigen de zeer behendige nr. 11 van VIOS de bal met een schitterende trap in het doel van VVW liet verdwijnen 1-1. Hierna lijkt de pijp bij een aantal spelers van VIOS al aardig leeg en neemt VVW het initiatief weer over. Joris Schouten zet op een fraaie manier Raymon Koning vrij voor de keeper maar zijn vizier staat vandaag niet op scherp en de bal gaat over het doel. VVW komt trouwens nog goed weg wanneer een bal van VIOS-W op de lat uiteenspat en gelukkig in de handen van keeper Marco Smit beland.
In de 2e helft een hetzelfde spelbeeld VVW wil wel maar krijgt de bal moeizaam rond omdat VIOS-W druk op de achterste en middelste linies van VVW blijft zetten. Trainert Marco Boots besluit dan om wat meer power in te brengen en brengt Hidde Koomen in voor Erwin Dol. Dit zorgt gelijk voor meer druk op de achterhoede van VIOS en geeft VVW gelegenheid om veelvuldig te counteren. Als rechtsback Lex Schilperoort zich dan ook veelvuldig voorin meldt komen er steeds meer kansen voor VVW alleen wordt er niet zorgvuldig met deze kansen omgegaan. Rob Neuvel ziet zijn kopbal net naast het doel verdwijnen net zoals Raymon Koning. Het gevaar zit dan in de omschakeling van aanval naar verdediging als er plots veel spelers van VVW vooruit staan, heeft VIOS zowaar nog een aantal beste kansen maar keeper Marco Smit weet dit met een paar beste reddingen te voorkomen. Als we inmiddels afscheid hebben moeten nemen van een geblesseerde Bart Boos zijn vervanger is de pas 19 jarige Kees Korver en ook Koen Verlaat het veld heeft moeten verlaten met een hamstring blessure zijn vervanger is Stijn Meester dreigt de wedstrijd in een gelijkspel te eindigen. Maar zoals eerder vermeld de grasmat speelde een grote rol. In de 89ste min. pompt VVW de bal nog een keer naar spits Hidde Koomen. Wanneer dan de keeper van VIOS-W een cruciale fout maakt en over de bal heen trapt is de snelle Hidde Koomen er als de kippen bij om de 1-2 voor VVW op het scorebord te zetten. De ontlading binnen maar ook buiten de lijnen door de vele meegereisde VVW supporters is dan ook groot. Al met al geen beste wedstrijd maar het gat met de koploper De Blokkers is geslonken naar 5 punten. Onoverbrugbaar misschien wel, maar met nog 4 wedstrijden te spelen is alles mogelijk in de 3e klasse. Dat het leeft in de regio getuige ook van het feit dat de volledige technische staf van De Blokkers de gelegenheid had genomen om onze wedstrijd te bezoeken. Het vizier van Marco Boots en zijn team staat nu weer gericht op de volgende wedstrijd thuis tegen Spartanen. We hebben nog iets recht te zetten de uitwedstrijd eindigde destijds in een teleurstellende 0-0. Aanvang 14.00 uur. We rekenen weer op massale steun van onze supporters! Foto’s van de wedstrijd vindt u terug in het menu onder Foto's. Door Peter Schilperoort.