Van het onverslaanbare VVW 2 op eigen veld

10-05-2016

De beul (van JVC) slaat nog een keer toe

Na maar liefst 10 overwinningen op rij volgde vorige de derde nederlaag in en tegen de sterke koploper Fortuna Wormerveer. Hierdoor hadden wij voor de wedstrijd van vandaag, slechts een theoretische kans op een beslissingswedstrijd. Vandaar dat de nummer 3 (VVW 2) en 2 (KFC 2) van de ranglijst vandaag vrijuit konden ballen, immers zullen beide teams een periode toebedeeld worden.

Deze zonnige zondag gaf dus een mooie gelegenheid, om iemand in te spotlight te zetten. Gijs Laan gaat namelijk na ruim 10 jaar, met een geweldig trainingsopkomst percentage, de selectie verlaten, om op een minder hoog niveau zijn immer aanwezige kwaliteiten te vertonen (lees: aan zijn zwager Mario). Hij kwam als snelle buitenspeler in de selectie, in deze periode heeft Gijs voornamelijk zijn hielen laten zien aan de backs van de tegenstanders van VVW 2. Vorig seizoen schoot hij echter in Julianadorp, op fraaie wijze, VVW 1 nog in the dying secondes voorbij JVC 1 (2-3). In het regionale dagblad aldaar schreeuwde de kop: Gijs Laan de beul van JVC. Hij verlaat VVW als een ervaren rot met een mooie techniek, goed inzicht en een prachtige trap!

Dit laatste liet hij ook vandaag weer zien. Na 25 minuten kapte hij naar binnen en zocht de kruising van de korte hoek. Een fantastische redding van de KFC goalie ontnam Gijs deze beauty. Uit deze zelfde actie kon Kees helaas net niet doelpunten, de rebound belandde namelijk jammerlijk op de lat.

Nadat de beginfase voor de bezoekers was, mede door hun behendige vleugelspeler, kwam VVW langzaam maar zeker meer in de wedstrijd. Hierdoor dwongen de geelzwarte in de 28ste minuut een vrije trap af op 25 meter van doel. Natuurlijk eiste Gijs deze op. Gijs krulde de bal wederom hoog in de korte hoek, echter was de keeper nu aan de grond genageld. Een kwartier later kreeg Gijs zijn welverdiende publiekswissel met een geweldig applaus van onze trouwe volgers. John Groot overhandigde namens het bestuur een prachtig boeket met een geelzwarte sjaal. Grote klasse en mijn dank hiervoor!

De 2e helft tapte de ploeg uit Koog aan de Zaan uit een ander vaatje, ze werden feller mede doordat hun sterke spelers de dug-out had gewisseld voor een plek op het hoofdveld van Het Westrand. Echter kreeg VVW de kansen in de omschakeling. Hier werd helaas slordig mee omgegaan, zodat we KFC in de wedstrijd hielden.

Met kunst en vliegwerk en door het sterke defensieve werk, gesterkt door wederom een goed optreden van keeper Jelle Meester, wisten we echter de nul te houden. Zo ging de beul als matchwinner douchen (het lijkt wel een jongensboek).

Hierdoor:

pakte het tweede haar 20ste competitie thuiszege op rij.zijn we 2e geworden in de competitiezijn we de op 1 na productiefste en minst gepasseerde ploeg (op Fortuna na, 5 van 15 tegengoals van Fortuna zijn gemaakt door VVW 2)hebben we de langste serie overwinningen (10) neergezethaalden we 47 punten uit 20 wedstrijden (vorig seizoen waren dit er 50 uit 22)plaatsen VVW 2 zich voor het eerst voor de play-off voor promotiewerd er minstens eenmaal van de tegenstanders gewonnen (alleen tegen KFC, LSVV en Fortuna werd er uit verloren, de duels bij Buiksloot en Spartanen eindigde in een puntendeling)

Tot op heden hebben wij officieel nog geen periode toebedeeld gekregen. Dit doordat Buiksloot 2 gister geen team op de been kon brengen tegen Fortuna Wormerveer. Spijtig om dit te horen en te lezen. Immers verdiende Fortuna in mijn ogen een waardig en mooi kampioenswedstrijd. Nu wordt deze wedstrijd a.s. donderdagavond gespeeld, Fortuna heeft aan een gelijkspel genoeg voor de titel in de reserve klasse 2a.

Tot op heden de KNVB (zie http://www.knvb.nl/downloads/bestand/3863/invul-reserve-elftallen-zondag-nacompetitie-west-1-2015-2016 ) het wonderlijke besluit genomen om de derde periode aan KFC toe te kennen, i.p.v. de 2e wat begrijpelijk had geweest. Daarmee kan het zomaar zo zijn, dat wij KFC nogmaals 2 keer treffen. De eerste wedstrijd van de nacompetitie staat gepland op 22 mei, met de return op 26 mei.

Groeten,

Niels Bakker