Jan van Ophem Jeugdtoernooi 2016 goed geslaagd.

25-05-2016

Afgelopen weekend werd dit jeugdtoernooi van voetbalvereniging V.V.W. alweer voor de 18 keer gehouden. De voorbereidingen van de toernooicommissie verliepen stroef. Diverse poules kregen we niet helemaal vol. We moesten de nodige zeilen bijzetten om het toch voor elkaar te krijgen. Een week vòòr het toernooi konden we opgelucht adem halen de 16 poules met een totaliteit van 64 teams was rond. Snel nog even de 36 scheidrechters compleet maken, de programmaboekjes naar de adverteerders (sponsoring) bezorgen en het toernooi kon bijna beginnen. Zaterdagmorgen 7.00 uur, de V.V.W. vlag in top de poorten open, alles in gereedheid gebracht ,het feest kon beginnen.
De warme bakker kwam z'n vers gebakken broodjes bij Maria in de kantine bezorgen, Ron Feller de teamfotograaf was ook present. Rond de klok van half 9 melden de eerste teams en de vrijwillige scheidsrechters die hun tijd hiervoor vrijmaakte zich bij wedstrijdleiding. 9.00 uur klonk het eerste algemene fluitsignaal, het toernooi was van start gegaan.
Het toernooi draaide prima door en zo af en toe kwam er een bekend gezicht de kamer van de wedstrijdtoernooileiding bezoeken voor een praatje. Zo verliep het ochtendprogramma gesmeerd, weinig wanklank maar wel complimenten. De eerste teams voor het middagprogramma meldden zich. Na de balans opgemaakt te hebben voor de eindrangschikking kon de prijsuitreiking beginnen.
Blije gezichtjes van voetballertjes die de beker in ontvangst mochten nemen, of ze de champion league beker hadden gewonnen! Het middagprogramma was inmiddels begonnen, ook nu waren al aangemelde teams verschenen. Dit is in het verleden ook wel eens anders geweest.
Zo verliep de middag ook naar wens en werden er leuke wedstrijdjes gespeeld. Nieuw was dit jaar het panna voetbal op de 3 kleine veldjes. De veldjes worden gecreëerd d.m.v. luchtkussens en hier werd door de Mini Pupillen in gespeeld. De nodige opa's en oma's en ouders stonden langs de kant om deze toekomstige voetballers aan te moedigen. Na afloop kregen deze deelnemertjes uit handen van spelleider Hugo Schmidt van V.V.W. een bal met ballenpomp cadeau. Inmiddels was het middagprogramma van het toernooi ten einde en kon alles opgeruimd worden voor de volgende dag.
De zondag zag er wat druiliger uit dan de dag ervoor. Maar om dit toernooi voor die paar buitjes af te lassen vonden we ook niet nodig. Ondanks het mindere weer kwamen toch weer alle teams opdagen. De ochtend verliep ondanks het weer naar wens. Tegen de middag klaarde het al op.
Het middagprogramma werden er ook nog 2 competitiewedstrijden gespeeld buiten het toernooi om. V.V.W. 4 ging voor het kampioenschap en V.V.W.2 ging voor promotie. Zo ontstond er weer de nodige drukte langs de lijn. Ook het middagprogramma verliep naar wens en zo was dag 2 van het toernooi ten einde voor dat we het wisten. Dit toernooi was voor ons als toernooicommissie de laatste die we hebben georganiseerd. Het is mooi geweest, aan alles komt een eind. Maar niet getreurd het toernooi blijft bestaan en zal door nieuwe mensen worden voortgezet.
We hebben het met plezier gedaan en gezien de positieve reacties tijdens de vele toernooien gaf het ook voldoening. Na afloop werden we namens de familie van Ophem door Bep en Irene bedankt met een bos bloemen voor de afgelopen jaren. Uit handen van V.V.W. bestuurslid Hugo Schmidt mochten we een cadeaubon in ontvangst nemen voor de verrichte arbeid in de afgelopen 18 jaren.
De toernooicommissie dankt een ieder die aan dit toernooi hebben deelgenomen en dit toch ieder jaar weer succesvol maakte.
De toernooicommissie Frans Sijm , Gerard Mol en Quirinus Schouten.