VVW 2 door in nacompetitie

26-05-2016

Vitesse 2-VVW 2 0-3 “Het voetbal wint”

Coach Niels Bakker scandeerde deze kreet nadat Hidde Koomen de 1-0 voor VVW liet aantekenen. De kreet kwam recht uit het hart. Vaste vlaggenist Ko Bakker lachte ook breeduit.En terecht, want het werd een heerlijke overwinning die het hele team zal onthouden. Vitesse begon van meet af aan met datgene, waar ze hele tweede helft in Wervershoof al mee begonnen waren. Afbraakvoetbal, zuigen, naslaan en natrappen en lange ballen naar voren. Het lijkt dan altijd zo te zijn dat er dan gele kaarten vallen bij de partij die daar verbaal op reageert. Dat was bij VVW dan ook drie keer raak. Na de eerste kaart voor commentaar weet je dat en dan is het niet slim dat er voor praten nog twee kaarten vallen. Dat was de enige smet op de wedstrijd.

Pas toen Vitesse na weer een beheerste goal van Hidde Koomen dacht van: ‘we kunnen beter gaan voetballen’, verschafte het zichzelf kansen. Het spel bleef toen op en neer gaan en Vitesse wist kansen te creëren. Jelle Meester hield zijn doel echter mooi schoon. Er kwam meer ruimte voor VVW en jawel een derde goal bleef niet uit. Hidde Koomen maakte zijn onvervalste hattrick rond. Wat een heerlijke overwinning. Niet laten intimideren(en daar kunnen we gerust bewondering voor hebben), maar voetballend de oplossing blijven zoeken gedurende de tweede helft. VVW speelde één van haar beste helften van dit seizoen en de blijheid was aan alle kanten zichtbaar. De spanning viel helemaal weg bij de 3-0 en de meegereisde supporters lieten een paar keer het vreugdevuur branden. Ook nu weer waren er veel supporters uit Soof. Het is een prachtige prestatie en een volgende tegenstander verslaan betekent veel in de historie van VVW. Nooit eerder speelde een tweede team zo hoog dan nu mogelijk is. Reserve 1e klasse. Nooit eerder heeft VVW zo goed gevoetbald met een tweede team. Dat durf ik rustig te beweren. De volgende opponent is RKVV Velsen 2. In thuis- en een heenwedstrijd maakt dit team samen met VVW 2 uit wie er volgend jaar in de Reserve 1e klasse mag voetballen!!!

Zondag a.s. om 11.00 is de thuiswedstrijd en volgende week zondag de uitwedstrijd in Velsen