HISTORISCH KAMPIOENSCHAP VVW DAMES

30-05-2016

2e pinksterdag heeft het damesteam van VVW de kroon op het werk kunnen zetten, door op overtuigende wijze het kampioenschap in de wacht te slepen in Westwoud. Dat deze prestatie niet uit de lucht is komen vallen mag duidelijk zijn. Vier jaar geleden werd door een groepje enthousiaste meiden het initiatief genomen om het vrouwenvoetbal in Wervershoof weer nieuw leven in te blazen. De 'meiden met een missie' hebben er allemaal heel veel energie in gestoken om uiteindelijk te komen tot dit succes. Onder leiding van trainer/coach Albert Kater is er de afgelopen jaren hard gewerkt.

Het plezier en de saamhorigheid in het team stonden altijd voorop. Samen met het fanatisme wat de speelsters tijdens trainingen en wedstrijden lieten zien, lijdde dat Tot steeds betere resultaten. Met de komst van trainer Arie Sneeboer dit seizoen, werd de begeleiding van het team nog professioneler. Er werden tijdens de zomerstop zelfs extra bootcamp trainingen gegeven, om de dames zo optimaal mogelijk voor te bereiden op de competitie.

Op tweede pinksterdag werd daarom zeer terecht de kampioensschaal binnen gehaald. Omdat de enig overgebleven concurrent voor de titel Hauwert Door de week al punten had verspeeld, was voor aanvang van de wedstrijd de buit al binnen. Zo kon VVW er tegen Woudia een ware galavoorstelling van maken voor de vele meegereisde supporters.

Al na twee minuten was het José die de 0-1 maakte. Daarna werden er novelle kansen gecreëerd, maar daar werd slordig mee omgegaan. Totdat Anna over de rechterkant opstootje en met een rake schuiver voor de 0-2 tekende. Nog voor rust maakte José er met haar tweede goal 0-3 van. Met goed verzorgd voetbalging VVW na rust door op weg naar een grote uitslag. Manou scoorde 0-4 en was zo blij dat ze een dubbele salto liet zien om deze goal te vieren. Silva maakte het vijfde doelpunt met een prachtige omhaal. Het slotakkoord was voor Renske, die de eindstand op 0-6 bepaalde.

Daarna kon het feest losbarsten. Er waren bloemen en champagne op het veld. Bij terugkomst in Wervershoof begon de triomftocht door het dorp op de platte kar. Van shirtsponsor Rheino's ontvingen de dames allemaal nog een mooie kadobon. Daarna werd het feest in de kantine voortgezet en later bij de Quicksilverbar nog tot in de kleine uurtjes gevierd.
VVW is trots op deze geweldige prestatie.

Van harte gefeliciteerd : Arie, Albert, Manon, Floor, Trijntje, Manouk, Iris, Kelly, Nikky, Lynn, Irene, José, Anna, Silva, Renske, Elles, Yasmine, Renee en Shiela.
Veel succes volgend seizoen in de 4e klasse.

Ger