Terug kijken en vooruit zien

04-07-2016

Terug kijken en vooruit kijken met hoofdtrainer Marco Boots

Dat doen we in zijn eigen tuin. Marco is sowieso aan het bijkomen van de laatste periode. Afscheid moeten nemen van zijn vader die na een ziekbed overleed. Marco en zijn familie hebben het zeer gewaardeerd dat er bij de condoleance veel mensen van de club waren. Marco kan er vrede hebben dat zijn vader geen langer ziekbed hoefde te hebben. Hij kijkt terug op een goed afscheid. Het is goed stil te staan bij het overlijden van zijn vader. Het cliché, het leven gaat verder is een realiteit, bij terug kijken en vooruit kijken.

Marco, nu een jaar trainer bij VVW praat graag over de club en wat er mee samen hangt. Bij de vraag, wat vond je het meest positieve van het afgelopen seizoen noemt Marco de saamhorigheid in de selectie. De sfeer binnen de club heeft Marco als warm ervaren. “Dat is in een eerste jaar als trainer altijd lekker dat dat bij een club zo is”. Bij de tegenvaller noemt Marco dat hij de indruk had dat het eerste team het liet weg glippen. Over het algemeen een goed seizoen draaien, tweede worden, maar met lege handen staan. Ook geen periodetitel. Dat is zuur. Vooral als het gevoel er is dat er meer in had gezeten. De promotie van het tweede team naar de Res. 1e klasse KNVB is natuurlijk geweldig en een dikke pluim richting Niels Bakker en zijn mannen.

Marco kijkt uit naar de samenwerking met Dennis Deen. Hij kent Dennis tot nu toe alleen van op het voetbalveld. Bij VVS als tegenstander was Marco’s ervaring dat Dennis een lastige en goede spits was. Het is mooi dat Barry Katee een opvolger heeft. Vers van de pers in dit gesprek is, dat Marco kan melden dat hij een assistent-trainer heeft. Lex Marcus is de naam en Marco heeft al drie jaar prettig samengewerkt met Lex Marcus bij Spartanen. Hij gaat Marco op dinsdag en donderdag assisteren met de training en op zondag samen met Niels Bakker het tweede team coachen. Mooi dat Niels, die een kampioenschap en een promotie meemaakte met het tweede, op deze manier bij het tweede team betrokken blijft.

Bij een vooruitblik voor komend seizoen komt gelijk de grote mutatielijst van spelers van buiten de clubs uitkomend in de derde klasse. Dat kan erop duiden dat de derde klasse sterker is geworden. Er is heel wat gewisseld van club. VVW heeft een paar spelers zien vertrekken, een paar terug op het ‘nest’ en aanvulling vanuit eigen jeugd. “Met het eerste team meedoen om de prijzen en het tweede team handhaven in de Res. 1e klasse is een mooie ambitie” Geeft Marco aan. We gaan het allemaal zien komend seizoen