Bij de voorzitter

08-08-2016

Bij de voorzitter aan de keukentafel

Lopend naar het begin van Onderdijk voor een gesprek met voorzitter Jaac Hermans van voetbalvereniging VVW is en blijft bijzonder. Het voorzitterschap heel lang terug overgenomen van Jan Steltenpool en in mei 2005 officieel bekrachtigt middels een algemene ledenvergadering. Jaac heeft aangegeven volgend jaar te willen stoppen als voorzitter, maar wil verbonden blijven middels de sponsorcommissie. Wat het gemiddelde lid betreft hoeft Jaac niet te stoppen als voorzitter, maar er zal ook begrip zijn. Jaac zal dat zelf niet zeggen, maar hij heeft als voorzitter gewoon heel goed werk gedaan en dingen op de kaart gezet. “Vooral niet alleen” geeft Jaac regelmatig aan. De verhuizing van Churchlane Road naar de Theo Koomenlaan ging in harmonie met de Stichting Beheer Sportpark de Westrand, waarin o.a. Cees van de Gragt en Ruud Willems zaten. Het overleg ging de partijen goed af.

I.p.v. 3 gewone velden en 2 We-Tra(wedstrijd/training)velden werden het 3 gewone velden, waarvan 1 trainingsveld, en een kunstgrasveld. De Stichting bestaat nog steeds en heeft voordelen voor de verenigingen. “Daarin speelt Harry van Dijk een belangrijke rol”, geeft Jaac aan. Ook Gidus van de Swaluw, huidig voorzitter van de Stichting, speelt die rol als oud-wethouder en behorend tot de VVW schare. Er wordt nu o.a. gekeken naar zonnepanelen. “Via de Stichting levert dat voor Voetbalvereniging VVW weer voordeel op”. Gidus heeft het stokje overgenomen van oud-burgemeester Henk Wokke, die zich ook jaren heeft ingezet binnen genoemde Stichting.

“Welke voorzitter maakt nou drie promoties mee” zegt Jaac en zo is het. Drie promoties meemaken is weinig voorzitters gegeven. Jaac moest eerst wennen aan de Wervershoofse manier van werken, maar is er nu helemaal aan gewend. “Niet alles plannen, ‘het komt wel goed’ is wat die werkwijze uitstraalt”. En dat op een gemoedelijke manier. Een aantal dingen blijven niet onbesproken. In 1985 werd Jaac voorzitter evenementencommissie. Hij nam dat over van Cor Grent(schoenmaker). Jaac is initiator van het boek ‘80 jaar VVW’. Met dank aan drukkerij De Letter en o.a. Cees Swart, Sjaak Steltenpool en wederom Gidus van de Swaluw. Jaac heeft sponsoring via Jeugdvrienden op de kaart gezet.
Sponsors € 250,00 en particulier € 100,00, om de jeugdafdeling te ondersteunen.

Naar de toekomst kijkend geeft Jaac aan dat in gemeente Hoorn clubs met elkaar in gesprek zijn voor een fusie, omdat het noodzakelijk is om diverse redenen. Dat zal in de gemeente Medemblik met z’n 13 verenigingen straks niet anders zijn. Welke fusies er in het verschiet liggen geeft Jaac geen antwoord op, dat zal de tijd leren en heeft te maken met wensen van de verenigingen en gemeente. Jaac stelt tevens: “er is niets mis met ambitie”. “In de toekomst ziet Jaac VVW als tweede klasser met uitschieters naar boven dan wel naar beneden”.

Dat sluit mooi af, ambitie uit spreken. Jaac zal dit jaar het voorzitterschap nog graag vervullen en daarna zeker heel betrokken blijven bij deze club. En daar zal iedereen blij mee zijn. In de 11 jaren dat Jaac nu voorzitter is, is er veel gebeurd. Wat er staat is een gezonde vereniging met oog voor jeugd in een gemoedelijke sfeer binnen een mooie vereniging op een prachtig complex.