De dames gingen netjes voor, wie volgt?

29-08-2016

De dames zijn met hun kampioenschap netjes voor gegaan, wie volgt?

Selectie VVW maakt zich na de bekerwedstrijden op voor weer een strijdend en sportief seizoen!!

Om gelijk maar even in te gaan op de titel van dit stukje. VVW werd niet alleen tweede in de afgelopen competitie, maar ook tweede in het FairPlay-klassement van alle Westfriese clubs. Dat is tweemaal een hele mooie klassering. Met een moyenne van 0,84 per wedstrijd. Er is vorig jaar op gehamert door de technische staf om af te zijn van domme en onnodige gele kaarten. Dat is dus gelukt! Natuurlijk is nummer één in beide gevallen nog mooier. Wie weet wat dit seizoen brengt.

Het bekerprogramma van 1 en 2 leverde tegengestelde resultaten. VVW 1 werd poulewinnaar met duidelijke resultaten. Alle drie de poulewedstrijden werden gewonnen met een doelsaldo van twintig goals voor en twee tegen. Het is in ieder geval een leuke voorbereiding op een ‘pittig’ seizoen, dat start a.s. zondag tegen onze buren, het gelijknamige Hauwert. Waar VVW 1 staat zal in de eerste competitiewedstrijden duidelijk moeten worden. Voor de beker betekent het dat men sinds lange tijd naar de volgemde ronde gaat en dat is heel positief.

VVW 2 verloor alle drie de poule-wedstrijden. Waar VVW 1 drie tegenstanders trof uit een lagere klasse, moest VVW 2 volop aan de bak. Twee tegenstanders uit dezelfde klasse waar het tweede voor het eerst dit jaar, Res. 1e klasse, in uitkomt en één tegenstander uit de Res. Hoofdklasse. Men mag drie keer hebben verloren, het spel gaf voldoende aanleiding om zondag a.s. de eerste competitiewedstrijd in de nieuwe klasse met vertrouwen tegemoet te zien. VVW 2 gaat in ieder geval kilometers maken dit seizoen. Zondag a.s. startend naar Velsen.