Verlies 1e team

12-09-2016

VVW verliest van effectief KGB!
VVW – KGB 1-2
Voetbal bestaat uit kansen creëren en kansen verzilveren. Beide ploegen hadden daar gisteren veel moeite mee. Het verschil zat dan ook in effectiviteit KGB komt gedurende de wedstijd tot 4 kansen waarvan men er 2 weet te verzilveren. VVW daarentegen komt tot wel 10 kansen, of beter gezegd mogelijkheden en benut er maar 1.
De 1e 10 minuten van VVW oogt erg rommelig, men moet zich instellen op de 2 aanvallers van KGB en met de 3-5-2 tactiek is dat even zoeken hoe hier mee om te gaan. Als dat eenmaal is gelukt dan hebben beide backs Jesse de Hoog en Lex Schilperoort de ruimte om op te komen, wat overigens maar ten dele wordt uitgevoerd. In de 16e min het 1e wapenfeit van VVW Joris Schouten mag aanleggen voor een vrije trap, helaas gaat zijn inzet via de paal aan de verkeerde kant van het doel. In de 25ste min. Komt KGB, na een verdedigingsfout op 0-1. KGB speelt het slim laat VVW komen en groepeert zich massaal tegen de eigen 16 meter, er is geen doorkomen aan voor VVW. Een vol op de pantoffel geraakt afstandsschot van Lex Schilperoort brengt daar geen verandering in de keeper van KGB houdt ook deze keer zijn doel schoon. VVW blijft het proberen via de snelle buitenspelers Raymon Koning en Erwin Dol de laatste zorgt er in de 38ste min. voor dat VVW op gelijke hoogte komt. De bal beland bij Joris Schouten die zijn schot geblokt ziet worden, de bal komt terecht bij Raymon Koning die hem in de uiterste hoek langs de keeper plaatst 1-1. Op slag van rust krijgt VVW nog een geweldige kans uit een mooie voorzet van Rob Neuvel, maar Bart Boos weet dit buitenkansje niet te verzilveren.
In de 2e helft is onbegrijpelijk dat VVW niet gelijk de druk er vol op gooit, daarmee KGB meer en meer de gelegenheid geeft om uit hun verdedigende stellingen te laten. De let wel pas 3e kans van KGB in deze wedstrijd ontstaat doordat een speler van KGB zonder ook maar een strobreed in de weg te worden gelegd door de VVV defensie de 1-2 Aan kan tekenen. Trainer Marco Boots verdwijnt van ergernis bijna onder z’n bank zo makkelijk als dit wordt toegestaan. De trainer begint aan een waar coaching offensief en roept veelvuldig spelers op hoe men dan wel moet bewegen om de juiste schwung er in krijgen. Het zal hem verbaasd hebben hoe sommige spelers dan niet begrijpend reageren of gewoon niet uitvoeren zoals gevraagd. Bart Boos moet dan naar de kant door materiaalpech (kapotte schoen) en Hidde Koomen, die er al een goede wedstrijd in VVW2(5-0 winst) op heeft zitten komt voor hem in de plaats. Maar wat VVW ook probeert met voorzetten over rechts en links alle doelpogingen stranden op of via een speler van KGB er is geen doorkomen aan. Stijn Meester komt dan nog de moegestreden Rick Sijm vervangen. KGB speelt zorgvuldig het eigen spelletje vanuit een zeer compacte verdediging veelvuldig de lange bal naar voren. Marco Smit de keeper van VVW heeft deze wedstrijd niet veel te doen, maar is gelukkig in de slotfase wel scherp bij een grote kans van KGB. Tim Neuvel komt er nog in voor Twan Sijm maar in de laatste 10 minuten kan VVW de wedstrijd niet meer kantelen. VVW verliest een beetje zuur van KGB. In het minutenspel werd Cor Grent de winnaar van €50,= die het 1e V.V.W. doelpunt in de juiste minuut had geraden. In u nog geen deelnemer bent aan dit spel en u graag wilt meedoen mee doen? U kunt zich hiervoor opgeven bij Frans Bakker of Ger Boos. Komt nog bij dat de zoon van Cor er nog een schepje bovenop deed, Kees werd de winnaar van de blinde poule en sleepte zodoende €35,= binnen.
Het is nog vroeg in het seizoen en als de toch wel stijgende lijn van het voetbalspel van VVW zich de komende weken doorzet dan heb ik veel vertrouwen in de volgende wedstrijd.
Zondag 18 september speelt V.V.W.om 14.00 uur uit tegen nieuwkomer in de 3e kl. St. George uit Spierdijk tot dan! Foto’s van de wedstrijd vindt u terug in het menu onder Foto's
Door Peter Schilperoort.