VVW 1 en 2 winnen beide

19-09-2016

St. George 1 - VVW 1 1-2

VVW 1 boekte een moeizame overwinning op en bij St.George. De eerste helft leek het of er geen vuur in de wedstrijd zat of kwam. Kansen waren er nauwelijks en als die er al kwamen werden ze verkeerd ingeschat of men schoot ruim naast of over. Ballen op elkaar inspelen van korte afstand gingen met enige regelmaat mis en dat deed de wenkbrauwen bij de supporters fronzen. Joris Schouten moest na een half uur geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Patrick Schilperoort die dat zeer verdienstelijk deed. VVW gaf achterin onnodig veel ruimte weg aan St. George. In de 35e minuut werd dat benut met een zondagsschot en de bal verdween strak in het kruis. Marco Smit was kansloos. Een hele mooie goal.

In de tweede helft liet VVW bij vlagen zien dat het lekker kan ballen, maar evenzo zakte men af en toe, door veel te onrustig spel, onder het niveau van wat je kan verwachten. VVW wist met haar aanvallend deel van het spel in de tweede helft weer echte kansen te creeeren. Uit een voorzet van Erwin Dol kopte Raymon Koning de gelijkmaker binnen. Er kwam even een fase waarin VVW de betere ploeg was. De voorsprong kwam er dan ook. Twan Sijm zette de bal voor en Raymon Koning legde de bal koppend voor de voeten van Rob Rinkel. Deze aarzelde niet en schoot de 1-2 binnen. VVW scoorde ook de 1-3, maar de glaszuivere goal werd op aangeven van de grensrechter van St. George wegens buitenspel afgekeurd. Hij was wel de enige die buitenspel constateerde. Bij de magere voorsprong werd het toch nog billen knijpen. In de slotfase het debuut van Sjors van de Gulik. In zijn tweede mooie actie raakte Sjors door een veel te harde charge van de keeper(bal moest gewoon op de stip) geblesseerd. Sjors werd op zijn beurt weer vervangen door Frank Schoorl. A.s. zondag komt Texel op bezoek en hopelijk weet VVW de stijgende lijn vast te houden.

ZAP 2 - VVW 2

VVW 2 ging op bezoek bij ZAP. Een eindje rijden. En automatisch denk ik, we missen vandaag 2 x Jaap Sneeboer. Junior, die samen met zijn familie, bij de pas overleden senior blijft om een definitief afscheid voor te bereiden. Jaap senior, een trouwe supporter van junior en van VVW in zijn geheel. Ik ben regelmatig met Jaap senior mee gereden. Onze jongens zaten zowel op veld als in de zaal in hetzelfde team. Jaap hoefde je nooit te bellen om te rijden, Jaap reed gewoon. Je kon hem altijd vragen. En in de auto lekker ouwehoeren over van alles. Als je dan iets vertelde kwam Jaap regelmatig met: “dat zeg jij nou zo, maar weet je wat ik denk”’ en dan kwam er een gevat antwoord en een ‘dikke lacher’ er achteraan. Jaap hield van gezelligheid en ‘dikke lachers’ geven. Jaap had plezier in supporter zijn bij zoon Jaap. Jaap kon dat mooi zeggen: “wat is er nou mooier dan een autoritje, gezellig kletsen, koppie doen en bij je eigen jongens kijken”. “Het is toch gewoon een pracht”. Jaap junior zal ‘zijn’ trouwe supporter missen en wij bij VVW ook. Een positieve kerel met humor en het hart op de goede plaats. Bedankt Jaap en alleen al om jouw instelling en omdat je er zo van hield blijven we dikke lachers geven, met zo nu en dan in gedachten bij jouw lachers, want die waren speciaal, zoals jij dat zelf ook was.

Het tweede team blijft het goed doen en won met 0-2 bij ZAP. Dat gebeurde niet altijd met goed spel, maar wel met collectief onverzettelijk willen zijn. Doelpunten van Hidde Koomen en Paul Neuvel.