Goed weekend voor V.V.W. 1 en 2

26-09-2016

V.V.W. 2 – KOLPING BOYS 2 6-1
Wat kan voetbal toch leuk zijn, en dat is nu precies de reden waarom VVW2 zo goed aan de weg timmert. Plezier ademt het hele team uit van basisspelers tot wissels van trainingsstaf en zijn assistent tot de grensrechter aan toe. Het is werkelijk een aanrader om eens om 11.00 een wedstrijd van dit team uitkomend in de reserve 1e klasse te bezoeken. Inmiddels staat dit team na 4 wedstrijden fier en ongeslagen aan de leiding en dat als promovendus, een hele knappe prestatie dus. Individueel zaten er een paar hele goede spelers tussen bij Kolping Boys, maar tegen het hechte collectief kan voorlopig even niemand op. Iedereen heeft alles voor elkaar over, natuurlijk mopperen we ook wel eens op elkaar maar nooit dat het blijft hangen, fout is fout en daarna gaan we weer verder. De doelpunten waren weer van grote klasse. Wat te denken als je net 1 min. in het veld staat en je scoort gelijk uit de eerste de beste aanval. En dat er voetbal in het team zit is ook duidelijk vooral op het middenveld was het weer genieten van een paar zeer fraaie acties. Een man wil ik er toch even uitlichten Jaap Sneeboer man wat heb jij een fantastische trap in de bienen, panklaar voor de aanvallers die het tot een doelpunt wisten te promoveren en dat na een zeer emotionele week voor de Familie. Wat mij opvalt, is de beleving in en rond het hele team ik zou bijna zeggen, en dat doe ik dus ook, een voorbeeld voor VVW1. Maar goed die zitten ook in een wat moeilijkere fase op dit moment en dat brengt ons gelijk bij het vlaggenschip van de vereniging.

V.V.W. 1 – Texel’94 1 (0-0) 3-1
Met Patrick Schilperoort in de basis voor de geblesseerde Joris Schouten begon VVW voortvarend aan de wedstrijd, gelijk hoog druk zetten, waardoor Texel niet in hun spelletje kwam. Dat leidde direct al tot irritaties bij de bezoekers wat duidelijk te horen was in het veld en langs de lijn. Ja, VVW had het goede spel, net als de 2e helft uit bij St. George weer gevonden alleen de kansen bleven uit. Terwijl Texel die eigenlijk niets had in te brengen toch zeker een 3-tal scoringskansen had, maar gelukkig was het keeper Marco Smit die het wist te voorkomen en gingen we doelpuntloos de rust in. De 2e helft was amper 1 min. begonnen en Lex Schilperoort kreeg zijn 2de gele kaart van de wedstrijd, en kon dus vetrekken. Volgens velen een zeer onterechte beslissing van de jonge arbiter die na een goede 1e helft in de 2e helft in bijna alle overtredingen alleen een schuldige VVW-er zag, maar ja waarom kan die man ook niet een keer goed in de wedstrijd zitten. Iedereen zag de bui al hangen met 10 man bijna de gehele 2e helft doorkomen en proberen de 0-0 vast te houden. Maar er was één optimist en dat moet hij natuurlijk ook zijn trainert Marco Boots. Eerst zette hij het gelijk om door Patrick op de rechtsback positie te zetten en vervolgens coachte hij met veel passie zijn “heren” naar de uiteindelijke overwinning. Texel scoorde nog wel de 0-1, maar die kwam tot stand doordat 2 VVW spelers elkaar in de weg liepen en de voorzet ook nog eens ietwat gelukkig in het doel belande. Daarna was het de beurt aan het onverzettelijke duo Erwin Dol en Raymon Koning, “Dolie” met zijn soms onnavolgbare passeeracties en “Koning” als afmaker 1-1. In de 65ste min komt Jaap Sneeboer dan Twan Sijm vervangen de reden over het hoe en waarom was een beetje gissen omdat Twan tot dan toe een hele goede partij speelde. Jaap kreeg gelijk een kans op de 2-1 maar helaas. Tom Smit komt de zeer goed spelende Raymon Koning vervangen die alles heeft gegeven. VVW trainer maant zijn spelers tot rust en spreekt het vertrouwen uit dat de kansen er nog wel komen, mits het geduld wordt bewaard en men blijft voetballen. Een speler lijkt een beetje doof voor deze coachmomentjes, echter ontpopt zich later wel tot man of the match, althans als je kijkt naar het resultaat. Uit een corner weet Rob Neuvel namelijk met een prachtige kopbal(zijn handelsmerk) de 2-1 voorsprong op het scorebord te zetten. Iedereen op en buiten het veld is in extase, “wie had dat gedacht” met 10 man staan we gewoon voor. Tot besluit gooit Erwin Dol er nog maar eens een paar passeerbewegingen uit zijn voorzet wordt door de keeper van Texel verkeerd beoordeeld, en wie staat er dan precies op de goede plek om de bal in te koppen juist Rob Neuvel 3-1 en de wedstrijd is gelopen. Wat een ontknoping de ontlading is geweldig. Dit had de doelpuntenmaker nu net even nodig want hij kende een stroeve start van het seizoen zullen we maar zeggen. Al met al ook hier een fantastische teamprestatie o.l.v. Marco Boots die op de juiste momenten zorgde dat de koppies er bij bleven, het team rustig liet voetballen met het geloof in succes. VVW klimt zo langzamerhand weer een beetje omhoog maar moet nu proberen constant te blijven. De blinde poule werd gewonnen door Bart Boos, in het minutenspel werd de € 50,= niet uitbetaald. Deze plek(ken) staan nog open. Voor € 20,= kunt u het gehele seizoen meespelen info bij Ger Boos.
Zondag 2 oktober a.s. speelt V.V.W. om 14.00 uur uit tegen JVC in Julianadorp en VVW2 uit om 11.00 uur uit tegen De Zouaven hopelijk vindt u allen weer in groten getale de weg naar de velden tot dan! Foto’s van de wedstrijd vindt u terug in het menu Foto's
Door Peter Schilperoort.