Het weekend van 1 en 2

03-10-2016

‘Herfstduel’ JVC-VVW onbeslist

Het weer met veel wind en slagregens had zijn invloed op de wedstrijd. VVW de betere ploeg in de eerste helft en JVC de tweede helft. De wind speelde zo nu en dan met de bal en beide ploegen hadden daar de grootste moeite mee. In het begin van de wedstrijd maakte JVC een paar stevige overtredingen, die gelukkig geen blessures tot gevolg hadden. Lex Schilperoort zorgde voor extra kracht in de voorhoede door regelmatig goed op te komen. VVW is in de eerste helft de betere ploeg, heeft een aantal corners en vrije trappen, maar haalt daar maar één keer rendement uit. Raymon Koning neemt met scherpte een vrije trap. De mannen van JVC staan te kijken, waardoor er voor de JVC-goalie plotseling een aantal VVW’ers verschijnen. Lex Schilperoort is één van hen en tikt de bal binnen. Een verdiende voorsprong. VVW laat de bal zover dat kan rond gaan, creëert halve kansen, maar komt niet tot een betere score.

Regen en wind blijven toe nemen. In het tweede deel heeft JVC daar voordeel bij. Joris Schouten komt bijna direct na de rust voor Rob Rinkel in de ploeg. Waarbij ook de aanvoerdersband wisselt. JVC is de bovenliggende partij en VVW komt af en toe onder de druk uit. Marco Smit en de lat kunnen de aanvallen lang pareren, maar na een half uur spelen in de tweede helft, wordt een bal die vanuit een corner te lang blijft hangen, met een schitterende omhaal afgemaakt. JVC blijft druk zetten en VVW mag counteren. Bij één van die counters wordt een op handen zijnde kans, door een slechte eindpass, niet benut. JVC scoort in één van de volgende aanvallen met een wonderschone goal. Een schot vanaf 40 meter krult zich onder de lat. 2-1 JVC. Dani Houwerzijl komt erin voor Twan Sijm met nog een kwartier te spelen. Even later is Lex Schilperoort weer eens mee naar voren, wordt aangespeeld en Lex rond zijn actie fraai af. 2-2. JVC blijft druk geven, scoort nog een keer, maar gelukkig wordt de treffer afgekeurd i.v.m. buitenspel. De puntendeling is precies de weergave van de wedstrijd, waarin beide ploegen per toerbeurt één helft beter waren. Zondag komt koploper Spartanen op bezoek.

VVW 2 boekt een ‘heerlijke’ overwinning

Aanvoerder Rick Sijm appte dat gelijk na de wedstrijd: dat het een heerlijke overwinning was. En dat was het ook. In de eerste helft voltrok zich een boeiend en stevig duel. Zouaven kwam door een wat gelukkig tot stand gekomen goal op een 1-0 voorsprong en dat was tevens de russtand. VVW 2 groeide in de wedstrijd en werd zo zoetjes aan de betere ploeg. De beloning kwam door een mooie treffer van Ton Kolenberg. VVW bleef de betere ploeg, maar bij een counter van Zouaven werd de toegekende penalty door de Zouaven benut. 2-1 Zouaven. VVW bleef echter het beste van het spel houden en kreeg ook een penalty toegekend. De oorzaak van de penalty was identiek aan de penalty die de Zouaven had gekregen.

Door een aantal invloeden moest Tom Smit een paar minuten wachten voor hij de strafschop mocht nemen. Hij bleef rustig en had zich niet van de wijs laten brengen en scoorde beheerst. 2-2 Daar bleef het niet bij, want Tom Smit kreeg een ieder van de banken door op schitterende wijze de winnende treffer te scoren. Zondag begint de wedstrijd weer met 0-0. Dat zien we, zoals we de laatste weken gewoon zijn, graag met positieve cijfers veranderen.