Nagekomen bericht V.V.W.2

18-10-2016

Onderstaand bericht ontvingen we na sluiting inzendtermijn, toch wilden we de VVW bezoekers van deze website u dit mooie verslag geschreven door coach Niels Bakker u niet onthouden.

VVW 2: Het sprookje duurt voort!

Onze zeer betrokken voorzitter Jaac, appte me in het recente verleden met de vraag: Waar eindigt dit…
Afgelopen zondag om 12.50 uur (rust) was de dag dat ik dacht hem te moeten antwoorden met: hier in Bovenkerk.Immers keek VVW 2 tegen een 2-0 achterstand aan met de rust. Het leek zo´n dag te worden dat niets zou gaan lukken, onder het motto we kunnen wel tot het donker ballen maar scoren doen we niet. Wellicht werd de afwezigheid van onze trouwe supporter annex journalist Ton Sijm gevoeld.

Roda ´23 3 (het tweede van Roda staat ook in de 1e klasse, maar in poule 1B) hield het veld goed klein en liet VVW bijna niet tot voetballen komen. Bovendien speelde de mannen van Recht Op Doel Af (fantastisch gevonden!!) zich makkelijk onder de druk die wij ze op lagen uit. Kansen werden niet gecreëerd ook niet echt door de thuisploeg. Echter hielpen de geelzwarte de Bovenkerkers in het zadel door een penalty weg te geven op precies ? van de wedstrijd. Helaas was de nemer meer bedreven vanaf 11 meter dan Aguero en De Bruyne en of een gemiddelde PSV-er, feilloos stuurde hij onze jonge goalie Jelle de verkeerde hoek in. 5 minuut werd een verkeerde pass onderschept, terwijl onze verdediging zomaar eens een keer verkeerd stond. De snelle buitenspeler promoveerde dit cadeautje tot doelpunt. Met een 2-0 achterstand verlieten wij het B veld op weg naar onze Madurodam kleedkamer.

Daar tijdens de rust gebeurde er iets bijzonders (althans dat vind ik).
1) Eerst spraken de mannen elkaar met stevige woorden toe.
2) Daarna kwamen de lachers over hoe slecht we wel niet waren en dat echt geen enkele bal aankwam
3) er kwam geloof, gebaseerd op feitelijk niets, in een punt
4) een punt nee, gewoon 3 joh, die gasten worden al moe
Natuurlijk gaf de coach een verschrikkelijke dooddoener mee, dat we fel moesten beginnen en direct de aansluitingstreffer moesten maken.

Tevens werd er 1 wijziging toegepast, Gert Laan verscheen ten tonele. Geblesseerde teammaten Stijn en Stefan O. kwam onze supportersschare versterken en verdubbelen, de mannen hadden geen tom-tom op hun tweewieler en dat resulteerde in zoektocht in de omgeving. Hidde beloonde hun lange reistijd, en die van Carolien en Danny, al 3 minuten later door een voorzet van de pas 18 jarige en immer strijdende Dani op een ¨Zlataanse¨ wijze (met de rug naar goal volleerde hij de bal vanaf oorhoogte) in het net te schieten.
Gelijk daarna kwam Paul voor de keeper, echter redde de goalie van Roda bekwaam. Vlak voor het uur nam deze zelfde Paul een corner kort op Ton. De normaal met 5 spelende Ton vond het hoofd van Hidde bij 2e paal, ook hier wist onze spits weer knap een goal van te maken. In de 58e minuut werd het feest helemaal compleet, nadat Hidde een vrije trap net buiten de 16 mokerhard in het kruis joeg. Binnen het kwartier was de wedstrijd totaal op zijn kop van 2-0 na 2-3 in 13 minuten…! Later kregen wij nog kansen via Dani, die na een knappe actie helaas de paal raakte, ook Hidde was dicht bij zijn 4e maar de keeper redde wederom bekwaam. Even later schoot Hidde wel het leer middels een loeiharde pegel tegen het net, helaas werd deze terecht afgekeurd wegens buitenspel. Roda kwam de 2e helft niet meer in de buurt van Jelle, dus weer konden wij 3 punten bijschrijven. Dat werd zoals gebruikelijk groots en met luid gezang gevierd in de kleedkamer.

Verder was er nog meer goed nieuws, want Sjors kon weer invallen (voor de moegestreden Hidde) na een schandalige schop op zijn van de keeper van St. George 1. Tevens heeft Gert Laan vandaag laten zien, dat hij waardige aanvulling/back-up is voor de trotse, potentiële koploper VVW 2 (immers 2 verliespunten minder dan dezelfde rivaal als vorig seizoen Fortuna Wormerveer 2). Spelers van Roda waren verbaasd, dat wij deze plek in hebben genomen. Echter waren ze ook verbaasd over de conditie van VVW, de term die gasten blijven maar gaan werd veel geroepen. Dit moet als muziek in de oren klinken van onze trainersstaf Marco en Lex!

Volgende wedstrijd is 30 oktober thuis om 11 uur tegen ADO 20 3.

Groeten,

Niels B.