VVW haalt uit

31-10-2016

VVW haalt uit tegen DWOW, 8-1

De uitslag doet vermoeden dat VVW geen kind had aan DWOW. Uiteindelijk was dat zo, maar het was zeker tot kort na rust een gewone wedstrijd. Beide ploegen hadden in de eerste helft goede kansen, waarvan VVW er meer had en deze ook benutte. Het spel was van beide ploegen in het eerste bedrijf redelijk tot goed. De eerste 100% kans was voor DWOW, maar Marco Smit pareerde die inzet prima. Daarna creëerde de gebroeders Schilperoort, Lex en Patrick, samen de eerste mogelijkheid voor VVW. Geen score. In de 35e minuut viel Rob Rinkel geblesseerd uit en kwam Hidde Koomen voor hem in het veld. Niet vermoedend dat het voor een groot deel zijn middag zou worden. Hidde kreeg gelijk een kans. De keeper stopte de inzet, maar de terugspringende bal werd door Rob Neuvel keurig afgemaakt. Even later zette Hidde zijn man goed opzij, ging alleen op de keeper af en scoorde beheerst. 2-0. Dat was in de 41e minuut. Met een gerust hart rusten? Het bleek van niet, want een paar minuten na rust lag de 2-1 in het doel van VVW. Toch nog een moeilijke middag? Vorig jaar verloor VVW 2x van DWOW.
Het antwoord kwam snel. De toegekende penalty, i.v.m. een geconstateerde handsbal, werd door Joris Schouten beheerst ingeschoten. 3-1. Daarna was het geen wedstrijd meer en kon VVW zich uitleven en dat deed het. DWOW kon het tempo met haar jonge ploeg niet meer volgen. Het is lang geleden dat de supporters van VVW relaxed langs de kant konden staan kijken hoe hoog de uitslag zou worden! Prima doorgegaan van onze jongens, die er zin aan hadden. Rond de 60e minuut speelde Raymon Koning de bal op Erwin Dol, die beheerst zijn doelpuntje meepakte. 4-1. Nog geen vijf minuten later Hidde Koomen weer alleen op de keeper af en dat betekende 5-1. Weer een paar minuten later komt Lex Schilperoort voor de zoveelste keer op, speelt Hidde in, die hem op zijn beurt op Lex terug legt en Lex tekent fraai voor de 6-1. De volgende goal kwam weer op naam van Hidde, na aangeven van Erwin Dol, waarmee Hidde Koomen zijn derde goal scoorde. Tim Neuvel kwam voor Patrick Schilperoort, zodat er toch weer twee broers in één team stonden. Broer Rob tekende met zijn tweede voor de einduitslag, 8-1. Lekker zo’n uitslag. In het minutenspel van V.V.W. was het Judo Steltenpool die de juiste minuut had geraden waarin V.V.W.1 zijn 1e doelpunt zou scoren. € 50,= kon aan Judo uitbetaald worden. Voor dat geld sponsor ik een bal voor het 1e was het antwoord van Judo, een vvw 'er in hart en nieren grote klasse. Zondag SEW uit, laat V.V.W. zien welke betekenis we aan deze uitslag mogen geven. Op het vernieuwde terrein van SEW, let op aanvang 14.30 uur.

VVW 2 - Ado’20 3 2-0

VVW ontving als koploper ADO’20 3. Dat speelde een stevig potje voetbal, maar de goed leidende scheidsrechter had het goed in de hand. VVW 2 speelde daardoor geen makkelijke wedstrijd, maar die zijn er ook niet meer als je bovenaan staat. Je bent de te kloppen ploeg. Het hield zich evenwel goed staande en het tweede team blijft daarmee positief verbazen. De 1-0 werd opgetekend door Ton Kolenberg die een strakke voorzet van koers zag veranderen en zo maakte hij een prachtige goal. De vreugde was weer groot. De tweede goal was het eerste balcontact met de voet van Thijs Schouten die net in het veld stond. Dani Houwerzijl was de aangever. Helemaal top. Op 20 november met het inhalen van een gedeeltelijke wedstrijd kan VVW 2 periodekampioen worden. Dan zou het alle verwachtingen overtreffen. Volgende week mag men afreizen naar de provincie Utrecht. Tevens de verste tegenstander in deze klasse. Dat is dan weer voor de volgende periode.