VVW 1 verliest van Kleine Sluis en VVW 2 toont veerkracht

14-11-2016

VVW 1 verliest van Kleine Sluis en VVW 2 toont veerkracht

VVW 1 - Kleine Sluis 1-3

VVW moest haar meerdere erkennen in Kleine Sluis. Of dat nodig was, kun je je hardop afvragen. Feit is dat na 90 minuten VVW met lege handen stond. Daar zag het eerste helft niet naar uit. Zeker niet na de 1-0 van Rob Neuvel op aangeven van Raymond Koning. Beide ploegen bleven wel aandringen, maar VVW had een licht overwicht. Met een 1-0 voorsprong rusten gaf de supporters moed. Uit de kleedkamer gekomen bleek Lex Schilperoort geblesseerd achter gebleven. Hidde Koomen was zijn vervanger en Rob Neuvel ging tijdelijk rechtsback spelen.

De eerste vijf minuten na rust waren voor VVW. Bij een tegenaanval kwam een corner. De bal leek wat gelukkig voor de aanvaller van Kleine Sluis te vallen, maar de 1-1 stond wel op het scorebord. Op zichzelf nog niets aan de hand. VVW drong aan en dan blijkt voetbal toch altijd weer een spelletje van heb je het mee of heb je het tegen. Langs de kant lijkt alles zo makkelijk, maar in het veld is alles minder eenvoudig. VVW vond de keeper van Kleine Sluis op haar weg en raakte met een 100% kans de lat. Daar waar VVW niet wist te scoren deed Kleine Sluis dat de eerstvolgende aanval daarna wel en stond het 1-2. De inzet was er wel van VVW, maar tot scoren kwam het verder niet. Sterker nog, in de 67e minuut ging VVW alleen op de goal af van Kleine Sluis, maar vond de keeper op haar weg. De volgende aanval van Kleine Sluis leidde tot een misverstand in onze verdediging. 1-3. Ton Kolenberg kwam in de ploeg voor Rob Rinkel. Tot scoren kwam VVW niet meer en stond het net als vorige week met lege handen. Winnen doe je als team en verliezen ook.

Volgende week geen wedstrijd voor het eerste team en deze periode gebruiken voor werken aan het scoren om weer samen voor de winst te gaan in de eerstvolgende wedstrijd.

VVW 2 - Fortuna Wormerveer 2              2-2

Een wedstrijd met twee gezichten en daardoor een terechte uitslag. Fortuna Wormerveer was de eerste helft de beter voetballende ploeg en liet de bal zo nu en dan mooi rond gaan. VVW stond goed te verdedigen en zo ontstonden er niet veel kansen, maar de kansen die er waren wist Wormerveer goed te benutten. Het spel speelde zich met veel inzet af tussen de strafschopgebieden en niet erin. VVW ging met 0-2 rusten en deze stand was terecht. Na de rust kwamen de mannen van VVW onbevangen uit de kleedkamer en deden er een schapje bovenop. Met volle inzet vechten voor behoud van de ongeslagen status en dat bereikte het tweede team. Met mooie goals van Tom Smit en Dani Houwerzijl. Beide promovendi zijn dus nog ongeslagen. Als ons tweede team dat zondag wederom blijft, dan pakt men de periodetitel en bij winst zelfs de koppositie. Succes mannen.