VVW 2 blijft koploper

28-11-2016

VVW 2 verstevigt koppositie door overwinning bij DEM 0-1

VVW 2 ging voor de eerste keer als koploper op pad en trof een ijzersterk DEM 2. De Beverwijkers hadden er alle zin aan om de koploper pootje te lichten. Dat deden ze af en toe ook letterlijk, maar de goed leidende scheidsrechter hield het duel goed in de hand. Er ontspon zich een boeiend en stevig duel. DEM was de betere ploeg, alhoewel verdedigen en teamspirit ook kwaliteiten zijn en dat werd ruimhartig aangesproken. Jelle Meester en de zich goed coachend latende verdediging en middenveld bleven goed overeind. Daar stond af en toe een goede counter van VVW tegenover. VVW werd door DEM goed klem gezet en beide ploegen gaven zich voor de volle 100%. In principe was dat het beeld van de hele wedstrijd. VVW was blij met een punt, want er zijn wedstrijden dat je daar genoegen mee moet nemen en daar dik tevreden mee kan zijn.

Daar dacht Dani Houwerzijl vlak voor tijd(minuut 83)anders over en daar was iedereen heel blij mee. De snipverkouden Dani lobde de bal prachtig over de ver uitkomende goalie van DEM heen. Een mooie spitsengoal. Zo hield Jelle Meester een paar 100% kansen van DEM tegen en benutte de spits 100% één van de weinige kansen die VVW dit duel kreeg. Dat DEM zich bestolen voelde, daar kunnen we ons iets bij voorstellen, maar nogmaals, verdedigen en overeind blijven zijn ook kwaliteiten en die heeft ons tweede dus getoond. Het spreekwoord luidt niet voor niets ‘zonder geluk vaart niemand wel’. Dat was duidelijk aan VVW zijde. Daarbij ook nog horend dat de concurrentie verloor betekent dat VVW 5 punten voor staat op nummer twee en 9 punten op nummer drie. Komende zondag ontvangt VVW 2, EDO HFC 2 uit Haarlem