VVW 1 laat een zekere overwinning uit handen glippen!

28-11-2016

VVW 1 laat een zekere overwinning uit handen glippen!

Hugo Boys - VVW (1-2) 2-2

Afgaand op de 1e helft is de einduitslag tegen het laag geklasseerde Hugo Boys verassend te noemen. VVW was de bovenliggende partij en had de 1e helft geen kind aan de tegenstander die feitelijk geen uitgespeelde kans wist te creëren. Of het moet vlak voor rust in de 45ste min. zijn geweest toen een speler van Hugo Boys door een klein foutje in de verdediging aan de bal kwam en dit buitenkansje strak en onbereikbaar voor goalie Marco Smit in de verre hoek wist in te schieten. Was het spel van VVW dan goed, nee dat zeker niet want onze buitenspelers waren vandaag wederom onzichtbaar. Beide backs zetten zichzelf wel op de kaart en kwamen veelvuldig mee naar voren. Het is te danken aan een sterk spelende Jesse de Hoog die als linksback mee op was gekomen, en Raymon Koning in staat stelde simpel de 0-1 in te schieten. Daarna een mooie maar helaas één van de weinige goede acties van Erwin Dol, waarbij de bal via de kluts bij Rob Neuvel kwam. Rob wel 3 pogingen nodig had om de bal in het doel achter de keeper van Hugo Boys te werken en de 0-2 op het scorebord te zetten.

Zoals gezegd scoorde Hugo Boys de aansluitingstreffer in de 45ste min. en kon zo hoopvol aan de 2e helft beginnen. En dat deden dan ook het spel werd wat rauwer en veelal werd opportunistisch de lange bal gehanteerd. VVW echter kon geen vat meer op de wedstrijd krijgen. Uiteindelijk werd er bijna geen kans meer gecreëerd en begon tegen zichzelf te voetballen. De verwijten vlogen soms hard over het veld en wel op dusdanige manier……….beetje beschamend! Natuurlijk voetbal is emotie en de adrenaline stroomt door de aderen, maar blijf elkaar altijd respecteren in woord en gedrag. Voetbal is een teamsport en het ego is daaraan ondergeschikt. Er moet maar één belang voorop staan en dat is collectief de strijd aangaan en de overwinning proberen veilig te stellen. Helaas mocht dat niet zo zijn en heeft de trainer van VVW een mooie uitdaging om alles en iedereen weer scherp te krijgen voor de volgende match. Tom Smit kwam nog binnen de lijnen als echte centrumspits Raymon Koning aflossen. Kees Korver kwam in de 75ste min. in het veld voor Patrick Schilperoort die zich vandaag maar niet in de wedstrijd kon spelen. Eigenlijk de hele wedstrijd een beetje zoekende was naar een manier hoe hij dan wél in het spel betrokken kon worden. Dan in de 85ste min. gebeurde waar het VVW publiek al bang voor was. VVW liep steeds verdere achteruit en bood Hugo Boys de kans om de 2-2 in te koppen, en het was nog verdiend ook. Op de enige echte VVW kans moesten we wachten tot de 90ste min voor Joris Schouten en dat zegt eigenlijk genoeg. Het is dat Marco Smit in de laatste minuten nog een fantastische redding had anders waren we nog zonder punten naar huis gegaan.

Volgende week zondag op 4 dec. speelt VVW thuis om 14.00 uur de streekderby tegen Spirit’30, het is dan wel de tijd van Sinterklaas maar VVW is niet van plan om kadootjes weg te gaan geven! Wij zien u dan graag weer op ons mooie complex. Groet Peter Schilperoort.