VVW 1 krijgt tegen SC Spirit als team niet wat het verdient

05-12-2016

VVW 1 krijgt tegen SC Spirit als team niet wat het verdient

VVW 1 - SC Spirit 1 2-3

De grootste winst die VVW maakte was dat er als team goed gevoetbald werd en met inzet. “Daar koop je geen brood voor”, zegt men, maar het biedt wel een houvast voor het vervolg van de competitie. VVW startte gelijk goed evenals Spirit. De keeper van Spirit pareerde een paar kansen van VVW. Achterin werd er bij VVW ruimte gecreëerd door de snelle aanvallers van Spirit en dat resulteerde in de 0-1. VVW was even van slag, maar herpakte zich als team. De goal die daar uit voort vloeide was van grote schoonheid door de eenvoud in uitvoering. Snel van Lex Schilperoort naar Patrick Schilperoort, die direct Raymon Koning wist te vinden en Raymon scoorde beheerst. 1-1. VVW zat helemaal in de wedstrijd en wist met verzorgt spel Spirit onder druk te houden. Het wist echter niet te scoren. Frustrerend is het dan dat Spirit door een klutsgoal en een treffer, waarbij Spirit een zee van ruimte had in de zestien van VVW, in no time op 1-3 kwam te staan. Dat tegen de verhouding in. De rust in gaan met deze stand en je letterlijk en figuurlijk moeten opwarmen voor de tweede helft.

Bij de start van de tweede helft wist VVW via Joris Schouten snel de aansluitingstreffer te maken en was de hoop op meer terecht. VVW speelde een goede pot. Men wist Spirit onder druk te houden, kansen te creëren, maar het net wist men niet te vinden. Beide keepers werden wel op de proef gesteld, maar zowel Marco als de keeper van Spirit hielden hun doel schoon. Tegen einde wedstrijd werden Dani Houwerzijl en Twan Sijm ingebracht voor Patrick Schilperoort en Raymon Koning. VVW wist de gelijkmaker ondanks haar goede spel niet te maken. Dat is heel frustrerend, want als de wedstrijd al een winnaar verdiende dan was het VVW. Het stond echter met lege handen na 90 minuten. Heel zuur, maar de team-SPIRIT was er wel en daar moet het van komen in de volgende wedstrijden. In het minutenspel van V.V.W. was kantinevrouw Maria Dol- Kolenberg de winnaar die de juiste minuut had geraden in het minutenspel. De blinde poule werd gewonnen door Piet Mol. Foto's van de wedstrijd in het menu Foto's van deze website.

VVW 2 loopt uit op concurrentie

VVW 2 - HFC EDO 2       4-2

Het tweede wist haar koppositie te verstevigen door zelf te winnen en de concurrentie wederom punten verspeelde. Makkelijk ging het niet. Maar makkelijke wedstrijden zijn er voor een koploper zelden. VVW 2 had een tijdlang deze wedstrijd het vizier niet op scherp. Het kwam op voorsprong, maar de 1-0 was broos. Men creëerde voldoende kansen, maar men kon het net niet vinden. Dat duurde tot diep in de tweede helft. In de tweede helft wist HFC EDO op voorsprong te komen en keek het tweede tegen een 1-2 achterstand aan. Met nog ruim een kwartier te spelen leek zich puntenverlies af te tekenen. Het tweede beschikt echter al tijden lang over een enorme veerkracht. Men wist de achterstand met mooi voetbal en mooie goals om te buigen naar een 2-4 overwinning. Kees Korver, Thijs Schouten, Hidde Koomen en Tim Neuvel maakten de goals.

Het staat nu al vast dat het tweede als trotse koploper 2016 afsluit.Met nog één wedstrijd voor de winterstop staat men 8!!! punten voor de nummer twee. Een prachtige prestatie van dit team. Volgende week nog naar De Kennemers en dan kan men daarna toasten op een geweldig 2016 voor VVW 2.