Nieuws van de voorzitter!

08-01-2017

Mijn laatste seizoen als voorzitter van v.v. VVW.

Het is november 2004 dat Nico van den Berg mij vroeg om voorzitter te worden van v.v. VVW.
In augustus van dat jaar was ik gestopt met veel van mijn werkzaamheden dus kon ik ook een belofte inlossen aan Theo Dol, die ik ooit beloofd had voorzitter te worden als ik gestopt was met werken.
Het bestuur bestond voor een groot deel uit jonge mensen (Kees Grent, Paul Smit, Ron Bakker, Johan Koomen, Nico van den Berg ) en het leek mij erg leuk om daarmee aan de slag te gaan.
Dat is ook uitgekomen, we begrepen elkaar, hebben de schouders er onder gezet en natuurlijk heb je dan ook een beetje geluk nodig. Seizoen 2004/2005 werd het 1ste kampioen en promoveerde naar de 4e klasse, iedereen was blij en de vereniging draaide goed.

In februari belde Gidus van de Swaluw (wethouder)mij met de mededeling dat er in het voorjaar van 2005 zou worden gestart met de bouw van het nieuwe sportcomplex.
Het was best een zware tijd voor het bestuur er moesten veel beslissingen genomen worden.
Het plan was 5 velden, 3 natuurvelden en 2 wetravelden(kunst en gewoon gras door elkaar).
Na wat informatie bleek dat die wetravelden bij andere verenigingen niet voldeden en na onderhandelingen met Jan Bakker (wethouder) is het geworden zoals het nu is.
Ruud Willems en Cees van de Gragt hebben erg veel werk gehad om de bouwactiviteiten van het complex nauwkeurig in de gaten te houden, namens de hand- en voetbal.
De inrichting van de kantine en de keuken was ook een grote klus en Anneke Neefjes heeft, samen met Nico van den Berg en Jan Karsten, die klus geklaard.
De totale verhuizing onder leiding van Jan Karsten en vrijwilligers was een top prestatie.

Oprichting van “Stichting Beheer Sportpark de Westrand”
Op een goed moment werden de hand- en voetbal vereniging uitgenodigd door Sjaak de Lange, verantwoordelijk voor de financiën bij de Gemeente Wervershoof.
Hij vroeg ons om een Stichting op te richten, waardoor het mogelijk werd dat de Gemeente €450.000,00 BTW kon verrekenen.
Die Stichting is opgericht maar dat was niet zo makkelijk als dat het leek. Vooral de statuten waren ingewikkeld, maar uiteindelijk is de klus geklaard onder de bezielende leiding van Harrie van Dijk.
De Stichting bestaat ruim 10 jaar en heeft de hand- en voetbalvereniging geen windeieren gelegd.

Er zijn weinig voorzitters die kunnen zeggen “ik ben drie kampioen geworden in vijf jaar”.
Het was fantastische om dat mee te maken en zal dit niet meer vergeten! Het geeft de vereniging veel aanzien en aantrekkingskracht voor de jeugd.

Het 80 jarig bestaan is uitgebreid gevierd er is zelfs een boek gemaakt.
Sjaak Steltenpool, Gidus van de Swaluw en Cees Swart hebben dit boek samen gesteld en Eddie Meester was verantwoordelijk voor het taalkundige deel.
Het is een heel mooi boek geworden, vooral de begin jaren van v.v. VVW zijn erg goed verwoordt.
Helaas is Cees Swart ons ontvallen hij was een VVW’er in hart en nieren! Scheidsrechter zijn heeft hij lang volgehouden totdat het echt niet meer ging, ik moet nog vaak aan hem denken.

De vereniging groeit en bloeit dankzij de hulp van veel vrijwilligers maar toch is de leden aanwas niet voldoende maar dat is een landelijk verschijnsel. Mede daarom moeten wij goed op de kosten letten zeker als wij de jeugd goed willen blijven opleiden en dat kost geld.
Gelukkig heeft VVW goede sponsors, die verdienen de aandacht van een ieder die VVW een warm hart toe dicht.

De Stichting is druk bezig met de voorbereiding om zonnepanelen op het dak van ons complex te laten plaatsen, want energie is één van de grootste kostenposten.
Op dit moment zijn er twee subsidie potjes, één van provincie (die is reeds toe gezegd) en één van het rijk, en tevens zal de jeugd van de hand- en voetbal nog in actie komen.
Wanneer alle lichten op groen staan, zullen rond april de panelen geplaatst worden.

In de eerst volgende algemene leden vergadering (aug./sept.) zal ik aftreden als voorzitter. Niet omdat het niet leuk meer is maar omdat ik vind dat een voorzitter maximaal 3 periodes (3x4 jaar) aan moet blijven en dat dan iemand anders het stokje moet overnemen want dat is goed voor de vereniging.
Het bestuur stelt John Groot als kandidaat voor om de nieuwe voorzitter van v.v. VVW te worden.
John is een man die goed met mensen kan omgaan, een VVW’er op en top en goed weet hoe een voetballer denkt, een man op de juiste plek.
Mijn vrijwilligerswerk voor de sponsorcommissie blijf ik doen samen met Bart Boos en Kees Rinkel, tevens blijf ik bestuurslid van de Stichting.

Verder iedereen een heel gezond 2017.

Jaac Hermans