VVW kan overwicht niet omzetten in een goed resultaat! KGB - VVW (0-2) 2-2

06-02-2017

Tot aan de 70ste minuut was er geen vuiltje aan de lucht en was VVW heer en meester op het veld. Een 1e helft waar KGB niets te vertellen had. Een enorme strijdlust goed druk zetten en veel kansen creëren dat was het VVW dat we graag zien. Daarbij een scheidsrechter die zeker niet in het nadeel van VVW floot, maar wel heel consequent floot en duidelijk de kaders van vanmiddag aangaf. Uiteraard fouten maken mag en dat gebeurde zo af en toe maar de “scheids” verdeelde dat keurig over beide teams. De VVW spelers hadden dan ook geen klagen in tegenstelling tot de KGB spelers die niet erg blij waren met hun vertoonde spel en daardoor veelvuldig op alles en iedereen liepen te mopperen, daar was deze scheidsrechter dan ook snel mee klaar. De voorsprong die in de 14e min tot stand kwam door een gave vrije trap van Raymond Koning die door de aanvallers maar daardoor ook door de keeper van KGB gemist werd. En de penalty vanwege een speler in de 16 naar beneden trekken zetten VVW op een comfortabele en ook verdiende voorsprong.
De 2e helft liet VVW het initiatief automatisch wat meer over aan KGB die moesten tenslotte iets forceren. Of dat nu de doorslag gaf of het wisselbeleid feit was dat VVW vanaf minuut 70 ineens de grip op de wedstrijd verloor. Tom Smit als sterk aanspeelpunt in de spits was gewisseld voor Bart Boos waardoor VVW meer vanuit het middenveld zou kunnen voetballen en de buitenspelers meer individueel hun acties konden gaan maken en de wedstrijd op die manier kon controleren. Precies wat er niet gebeurde. De buitenspelers werden niet goed ingespeeld of als ze werden ingespeeld werden ze op een stevige manier van de bal gezet. Gevolg was dat KGB verder naar voren mocht gaan spelen en dat er zo af en toe door VVW aan de handrem moest worden getrokken. Dit leidde in de 77ste min. tot een vrije trap voor KGB die laag door of langs de muur in het doel van VVW belande. Hiermee was de aansluiting een feit. Nog in dezelfde minuut kreeg Erwin Dol een grote kans om de wedstrijd in het slot te gooien maar de aanvaller schiet de bal rakelings voorlangs. Vervolgens krijgen Raymon Koning en Erwin Dol nogmaals grote kansen om de wedstrijd te beslissen maar faalden in de afronding. KGB gooit er dan nog een tandje bij en blijft op zoek naar de 2-2. Die komt er dan ook als in de 90ste min. op het middenveld slordig balverlies wordt geleden. De voorzet bij een “vrij” staande KGB speler op de penaltystip komt die, en hoewel slecht ingeschoten niet meer door Marco Smit en Stijn Meester kan worden weggewerkt. Het lijkt erop dat VVW op dit moment niet volwassen of bij machte is om een wedstrijd bij een voorsprong of in de slotfase te neutraliseren en over de streep weet te trekken.
De complimenten voor Stijn Meester die een heerlijke partij als rechtsback speelde, en heel verstandig niet in ging op provocaties van zijn directe tegenstander. Tom Smit die hoe vermoeid ook altijd het vaste aanspeelpunt was in de spits en bleef werken. Rob Rinkel die op het middenveld heel slim en bekeken speelde zoals we van hem gewend zijn. Koen Verlaat die degelijk zijn verdedigende taak uitvoerde. Ton Kolenberg met de passie die we van hem kennen menig KGB aanval wist te neutraliseren. Last but not least Joris Schouten die zeker in de 1e helft een energie ten toon spreidde en daarmee wel op alle posities op het veld heeft gestaan, en als het zou kunnen ook de keepersrol zou hebben vervuld als hij de tijd zou hebben gehad om het keeperstenue van Marco Smit aan te trekken. Dat is dus de positieve energie die we als VVW weer mee kunnen nemen naar de volgende wedstijd thuis tegen St George aankomend weekend. Tenminste als de ijsgoden dat toelaten want het ziet er naar uit dat het een schaatsweekend wordt i.p.v. voetbalweekend. Foto's van de wedstrijd zijn terug te vinden in het menu Foto's van de website