VVW verslaat de koploper

20-02-2017

VVW toont karakter op Texel tegen koploper Texel

VVW nam de volle buit mee van het eiland Texel tegen de gelijknamige koploper. Met name de manier waarop stemde de meegereisde supporters(geweldig dat ze er weer waren) zeer tevreden. Een echte teamprestatie werd geleverd, waarbij ik toch twee spelers even apart noem die in de as van het veld staan. Marco Smit als sluitstuk toonde zich betrouwbaar en hield op belangrijke momenten zijn doel schoon. In de punt van de aanval stond Tom Smit, die een bal weet vast te houden, zijn medespelers weet te vinden en ook weet te scoren.

Texel was de eerste 10 minuten feller en beter. Even dachten we dat VVW het niet zou bolwerken, maar vanaf de 10e minuut wist VVW zich in de wedstrijd te spelen. Het werd een stevige en boeiende pot om naar te kijken. Het eerste gevaar vanuit VVW-zijde kwam uit een vrije trap van Joris Schouten en werd door de keeper van Texel gepareerd. Verder kwamen er gaande weg de wedstrijd wat kansen voor o.a. Tom Smit en Erwin Dol. In de 30e minuut was het echt raak. Joris Schouten speelde Erwin Dol in, die op zijn beurt Tom Smit wist te vinden en die maakte zijn eerste treffer van deze middag. Texel kreeg voor rust kansen om te scoren, maar vond of Marco Smit op haar weg of de verdediging die goed stond. Erwin Dol en Lex Schilperoort zagen hun pogingen over en naast gaan. Met een 1-0 voorsprong rusten laat de koffie/thee zich net iets beter smaken.

De tweede helft werd nog een potje steviger dan de eerste helft en er vielen terecht een aantal gele kaarten. De scheidsrechter liet voetballen en leidde prima. VVW vocht in de tweede helft voor elke meter. Het begin van de tweede helft was voor VVW, waarbij jammer genoeg de kansen niet werden verzilverd. Met name een mooie aanval via Tom Smit, Jesse de Hoog en Lex Schilperoort. Na de 50e minuut bleef het aardig op en neer gaan. In de 70e minuut een mooie aanval van Texel en dat betekende 1-1. Jaren terug viel de term dat het laatste kwartier het VVW-kwartiertje was. Het werd inderdaad een kwartiertje uit de oude doos. Ingeleid door een mooie reactie van Marco Smit op een aanval van Texel, waardoor het 1-1 bleef. VVW bleef aandringen op het doel van Texel en werd beloond. Een aanval van VVW waarbij Tom Smit(een echte spitsengoal) de 2-1 voor VVW aantekende na een mooie assist van Joris Schouten. Weer even later brak Erwin Dol door en werd onreglementair naar de grond gewerkt. Terechte pingel. Mooi benut door Joris Schouten. 3-1 voor VVW.

Texel maakte in de 90e minuut de aansluitingstreffer, maar verder dan de 2-3 kwam het niet. VVW bleef in de extra tijd fier overeind. Ik noem even de namen die nog niet vermeld zijn in het verslag. Stijn Meester, Koen Verlaat, Ton Kolenberg, Rob Rinkel, Raymon Koning. Dit omdat iedereen een dikke voldoende scoorde en niemand verzaakte. Dat zien we graag terug de komende wedstrijden, opdat met de komende thuiswedstrijden alle supporters hiervan kunnen genieten. In minuut 85 kwam Bart Boos nog voor Tom Smit. Dit om het verslag compleet te maken.

De meegereisde supporters dank. De Club van Honderd super bedankt voor het beschikbaar stellen van de bus. Samen met de spelers in de bus is toch bijzonder en leuk. Dat werd gewaardeerd door iedereen en zo voelde het alsof we met dubbele winst van het eiland Texel gingen. Zondag speelt ons eerste team tegen Hauwert. Dat VVW voortzet wat men op Texel liet zien. Met z’n allen.
Ton Sijm