VVW speelt gelijk

27-02-2017

VVW geeft in de slotfase 2 punten weg en deelt de punten met Hauwert’65!
VVW-Hauwert (1-0) 2-2

Never change a winning team zal trainert Marco Boots gedacht hebben. Het kan raar lopen het ene weekend speel je de sterren van de hemel tegen de koploper. Zondag gaf VVW op een paar momenten na de gehele wedstrijd niet thuis. Geen passie en strijdlust gezien terwijl je dat toch wel zou verwachten van een wedstrijd in de onderste regionen van de 3e klasse. Daarbij mocht VVW blij zijn dat keeper Marco Smit met een aantal fantastische reddingen het laatste kwartier 1 punt wist veilig te stellen. Over de gehele wedstrijd ongeveer 3-4 goede uitgespeelde kansen gezien waarvan er 2 tot doelpunt werden gepromoveerd en dat is dan niet eens zo’n slecht resultaat. Hoewel het veldspel niet goed oogde kwam VVW gek genoeg niet in de in de problemen de 1e helft maar van voetballen uit een goede organisatie was geen sprake. De 1-0 van Erwin Dol was op dat moment een terechte afspiegeling van de krachtverhoudingen.

Hoe lastig het is om een voorsprong te verdedigen blijkt in de 2e helft uit de onzekerheid die in defensie zichtbaar was. Het “foutje” wat natuurlijk altijd op de loer ligt werd in de 58ste min. waarheid en Hauwert kwam terug op 1-1. Met Rob Neuvel voor de geblesseerde Raymond Koning op het middenveld kwam er in ieder geval weer meer dynamiek op het middenveld. Het inspelen van de juiste man op het juiste moment is toch wel een punt bij VVW. Nog steeds voelen we dat niet goed aan zo vaak fout ging het vandaag. Maar gelukkig heeft VVW wel een echte spits die zijn klasse meer en meer laat zien. Naast keeper Marco Smit was er namelijk nog één uitblinker vandaag en wel spits Tom Smit die 95 minuten! heeft staan trekken en sleuren en ook niet beroerd was om ook verdedigende taken op zich te nemen. Sterke punten van hem zijn o.a. onder druk aanspeelbaar, bal vasthouden, de combinatie zoeken met de buitenspelers en inkomende middenvelders maar vooral DOELPUNTEN maken. De 2-1 was dan ook geheel zijn verdienste tussen 3 man de bal aannemen, wegdraaien en BOEM doelpunt.

Helaas zoals zoveel wedstrijden de laatste tijd lukt het VVW niet de wedstrijd in de laatste fase over de streep te trekken. Hauwert’65 zette nog één keer alles op alles en dat resulteerde diep in blessuretijd met het weggeven van een hoekschop. Een hoekschop die er in 1x in gaat, maar natuurlijk nooit meer in mag gaan 2-2. De teleurstelling bij de trainer en zijn staf was dan ook groot evenals bij de VVW supporters. Positief aan het resultaat is dat we 1 plaats zijn gestegen en nu met 20 punten op de 9e positie staan. Feit is wel dat VVW volgende week thuis om 14.00 tegen St-George speelt(uit moeizaam gewonnen met 1-2). En een directe concurrent op plaats 12 met 17 punten dus wederom een finale voor VVW.

Groet Peter Schilperoort.