VVW verliest punten

06-03-2017

VVW verliest twee punten

Voor een voetbalwedstrijd waar je met plezier naar kijkt heb je twee ploegen nodig. Er was afgelopen zondag echter maar één ploeg die wilde voetballen en dat was VVW. St.George had één voetballer opgesteld en die liep voorin. De rest bouwde een cirkelverdediging rond het eigen strafschopgebied op en deden hun uiterste best om het voetballen van VVW te frustreren. In die missie is St. George ruimschoots geslaagd. Als de bal al uit was gaf men de bal nog een trap na om maar zo weinig voetbal mogelijk te maken of zelf de bal te willen hebben. De keeper van St. George verdient een compliment voor zijn mooie reddingen, maar was tevens de meest irritante speler om het spel te vertragen. Dat hij daarvoor maar één gele kaart kreeg, mag hij de scheidsrechter dankbaar voor zijn.

Raymon Koning opende na de rust de score en VVW dacht de tegenstander gebroken te hebben. Ware het niet dat van de vier keer dat de bal naar voren werd geschopt door St. George, die bij die ene snelle voetballer terecht kwam en daar één vrije trap dicht bij de zestien uit voort kwam. Omdat de gehele achterhoede ‘even’ niet thuis gaf scoorde St. George middels de geboden ruimte bij genoemde vrije trap. 1-1.
St. George frustreerde daarna niet alleen het spel door te vertragen of ballen lukraak weg schieten, men deelde ze fysiek ook nog aardig uit. Dat bleef bij één keer rood(2x geel), maar dat had meer mogen zijn. Eén speler minder betekende één speler minder in de cirkelverdediging. Ik kan veel kansen gaan beschrijven en reddingen van de keeper van St. George, schoten naast en over, etc. Het beeld veranderd er niet door. Natuurlijk zijn er die roepen: ”dan moeten ze het maar afmaken”. “En verdedigen hoort ook bij voetbal”! En zij die na dit verslag gelezen te hebben denken, zo, onze verslaglegger lijkt wel gefrustreerd over deze wedstrijd! Dan kan ik alleen maar zeggen: ”dat is zo”. Ik hou ontzettend van het spelletje, want het is een mooie sport. Als er dan één ploeg is die alles uit de kast haalt om de tegenstander uit het spel te halen. Zelf niet van plan is om tot spel te komen, daarbij ook nog juichend van het veld gaat, dan haak ik af als liefhebber.

Ik neem geen enkele speler van VVW iets kwalijk. Ze bleven tot de laatste seconde aandringen en proberen te scoren. Ik denk dat in de tweede helft 80% balbezit niet overdreven is, want St. George ‘peerde’ de bal alleen maar weg en trok de ‘muur’ weer op. Enfin, het is geweest. Met dezelfde inzet, spel en overtuiging naar de volgende tegenstander, dan komen die driepunters vanzelf. Aan V.V.W. zijde waren er toch nog 2 winnaars, Jacco Kooter won de blinde poule en Frans Bakker won de €50,= in het minutenspel. Frans heeft dit bedrag weer beschikbaar gesteld voor de club om daarvoor een wedstrijdbal aan te schaffen. Grote klasse van een man met een V.V.W. hart.
A.s. zondag weer een thuiswedstrijd, S.E.W. uit Nibbixwoud is dan de gast, wie tot dan!
Ton Sijm

Sponsor Soci-Com opent nieuwe vestiging
Peter Schouten kan trots zijn dat hij samen met Niels Deen en Patrick de Haan de ondernemers zijn achter Soci-Com. VVW is blij nadat Peter met Baanbereik al sponsor van VVW was, nu met een nieuwe speler op de markt, Soci-Com, wederom VVW weet te vinden als sponsor. Soci-Com haar missie is om mensen die een steuntje in de rug nodig hebben aan een baan te helpen. Soci-Com kent een mooie ambitie: ‘met een succesvolle onderneming het nijpende maatschappelijke probleem van achterblijvende arbeidsparticipatie in onze regio op te lossen.’
Recent openende Soci-Com haar tweede vestiging te Edam. VVW feliciteert Soci-com met deze groei van haar onderneming. http://soci-com.nl/oprichting-soci-com-edam-en-amsterdam-en-soci-bike/

VVW speelt zaterdagavond 8 april om 19.00 op echt gras!!!!
Als u dit leest denkt u misschien gelijk. Maar ons eerste veld heeft geen verlichting! Kijk, dan zijn er altijd weer ondernemers die VVW een warm hart toedragen. Don Mol, jaren spelend voor VVW, is zo’n ondernemer. Met zijn mooie bedrijf Event Rental Equipment sponsort hij de verlichting die nodig is en kan VVW een heuse competitiewedstrijd op zaterdagavond spelen. Tegen Westfriezen. Zou toch mooi zijn als het licht uit gaat, we op drie punten kunnen proosten waar het licht dan al aan is, de kantine. Zet 8 april 19.00 in uw agenda