VVW zit in de hoek waar de klappen vallen!

14-03-2017

VVW zit in de hoek waar de klappen vallen!

 


VVW-SEW (0-0) 0-1


VVW en SEW zitten op dit moment in een lastige fase in hun voetbalbestaan, dat is ook af te zien aan de behoudende manier van spelen. Voorzichtig vanuit de verdediging proberen met snelle counters op de flanken aan het zo benodigde doelpunt komen. In de 9e min. krijgt VVW een vrije trap die door Joris Schouten precies op het hoofd van Erwin Dol wordt geplaatst helaas staat de keeper van SEW in de weg. In de 14 min. verliest VVW de bal op het middenveld en via een uitstekende combinatie van SEW komt daar een geweldige kans uit voort gelukkig bied de paal redding. Zo blijven de 2 ploegen aardig in balans. In de 29ste min. begaat Raymon Koning een harde overtreding en de verder prima leidende scheidsrechter vind het een rode kaart waard. Trainert Marco verwoorde dat maandag in de krant als “dom” want zo benadeel je je team natuurlijk. Echter laten we ook eens kijken op welke manier dit veroorzaakt werd. Voorafgaand aan de overtreding maakte Raymon een fout, dat kan natuurlijk wie maakt die niet. Echter2 spelers van VVW vonden het nodig Raymon daarover zo fel op te wijzen (ik druk mij wel heel netjes uit) in plaats van coachend te handelen dat de stoppen even doorsloegen bij de speler die al weken uit vorm is met de overtreding en rode kaart als gevolg. Dus “dom” ja, dat zeker maar het is ook oliedom om je medespeler op die manier zo te frustreren. En dan lijkt het een zware middag te gaan worden voor VVW. Maar het laatste kwartier komt VVW zonder kleerscheuren door en we gaan rusten met 0-0.

 


In de 2e helft verwacht je dan een SEW wat de man meer situatie direct gaat benutten. Niets is minder waar SEW blijft met een 5 mans achterhoede staan op 2 VVW aanvallers. De 1e 20 minuten is VVW met 10 man zelfs de bovenliggende partij en krijgt voldoende kansen op een doelpunt wat niet wil lukken. Spits Tom Smit oogt vandaag vermoeid en de trainert besluit Rob Neuvel in te brengen. Vlak daarna geeft Erwin Dol ook aan dat de “pijp leeg is. Thijs Schouten is zijn vervanger en het moet gezegd hij heeft een goede invalbeurt gaat hard en met volle overgave de duels in en zorgt voor gevaar in de defensie bij SEW. Hij krijgt zelfs een grote kans om na een prima voorzet van Rob Neuvel de wedstrijd al in de 80e min. te beslissen want zo’n wedstrijd is het geworden. In de 86ste min. komt Bart Boos de moegestreden Lex Schilperoort dan nog aflossen. En waar iedereen bang voor is gebeurt dan alsnog VVW verliest de laatste wedstrijden punten in de laatste minuten of blessuretijd. De scheidrechter trok aardig wat tijd bij zeker 5 min. SEW was in het laatste kwartier al vaak voor het doel van Marco Smit opgedoken maar de aanvallers waren onmachtig om tot scoren te komen of de schoten werden door de verdedigers van VVW geblokt. En dan komt wat mij betreft het 3e domste moment van de wedstrijd. Totaal onnodig maakt Rob Rinkel net buiten de 16 een overtreding en krijgt SEW een vrije trap te nemen, die door de vrije trappen specialist van SEW fraai en onhoudbaar in de kruising verdwijnt 0-1. Weer is het dus in de laatste fase van de wedstrijd. Het lijkt wel of we niets geleerd hebben van de voorgaande wedstrijden waarin dit ook gebeurde. Na afloop had ik nog even een kort onderonsje met goede bekende van mij en trainer van SEW Greg van Sauers waarom SEW na de rode kaart van VVW in dezelfde tactiek bleef spelen. Zijn reactie “SEW zit net als VVW in de hoek waar de klappen vallen en verliezen ook vaak in de slotfase punten voetballers missen het vertrouwen om dan door te schuiven ook in een man meer situatie ” Hij vond VVW dan ook erg dichtbij een doelpunt in het begin van de 2e helft maar was uiteraard dolblij met de 3 punten.
Moet de complimenten geven aan Marco Boots die zijn team tot het moment waarop het doelpunt van SEW viel in min 94 de gehele wedstrijd heeft aangespoord om zeker 1 punt te redden. Tot slot nog even een persoonlijke noot. Waarom een speler wissel zit bepaalt altijd de trainer en daar moet je het gewoon mee doen. Als ik een persoon aan een wisselspeler zie vragen als hij niet in de basis staat of hij “geblesseerd” is heeft dan ook geen enkele zin. TRAINER bepaalt.

 

Volgende week 19-03 mogen we uit naar de koploper Spartanen maar ook dat zegt niet zoveel dat was Texel’94 ook tot een paar weken geleden! Groet Peter Schilperoort

Alle nieuwsberichten

Nieuws