Stichting Beheer Sportpark De Westrand brengt het zonnetje in huis bij VVW-voetbal en VVW-handbal

18-03-2017

Achter de schermen is door het bestuur van Stichting Beheer Sportpark De Westrand hard gewerkt aan een innovatief plan. Zonnepanelen op zowel de kleedkamers van VVW-voetbal als VVW-handbal. Het bestuur van genoemde stichting bestaat uit onafhankelijk voorzitter Gidus van de Swaluw(opvolger van oud-burgemeester Henk Wokke), namens de handbal Harrie van Dijk(penningmeester van genoemde stichting) en Kees van de Gragt, namens de voetbal voorzitter Jaac Hermans en oud VVW-voorzitter Ruud Willems. Met name Harrie van Dijk heeft zich namens de stichting behoorlijk ingezet om dit innovatieve plan tot stand te brengen. Harrie geeft aan dat in de bestaande subsidieregelingen en voor de uitvoering de medewerking van zowel Provincie als Rijk om dit plan te verwezenlijken prima was/is.

Het is mooi dat de stichting oog heeft voor nieuwe ontwikkelingen en die op positieve wijze de verenigingen binnen te brengen. De zonnepanelen zullen dus worden aangebracht op de kleedkamers van beide verenigingen. De schatting is dat vanaf dit moment over zo’n zeven weken de panelen worden geplaatst. Dit zal worden uitgevoerd door bedrijf ZONZO uit Hem, www.zonzo.nl. De zonnepanelen die geplaatst worden zijn een heus Europees product, IBC SOLAR. Penningmeester Harrie van Dijk heeft berekend op basis van prognoses dat na zo’n zes jaar voor de verenigingen de kering komt met dit project. De verenigingen gaan door deze investering na zo’n zes jaar geld ‘verdienen’. Ruud Vriend van ZONZO geeft aan dat de prosnoses in de praktijk kloppen of zelfs gunstiger zijn. Er wordt door de sporters heel wat energie(stroom/gas) verbruikt door douchen, warm zitten in kantine, etc. Ook voor onderhoud van het complex etc. is heel wat energie nodig. Mooi om dat straks op een ‘schone en gratis’ manier zelf op te wekken. Laat de zon maar schijnen.

Bij de ondertekening van het contract/offerte voor deze opdracht waren aanwezig: Directeur Ruud Vriend van uitvoerend bedrijf ZONZO, onafhankelijk voorzitter van Stichting Beheer Sportpark De Westrand Gidus van de Swaluw, Jaac Hermans voorzitter VVW-voetbal en Harrie van Dijk als vertegenwoordiger VVW-handbal en tevens penningmeester van genoemde stichting. Wat mooi is om te noemen dat zowel voetbal als handbal de komende drie jaar kan rekenen op bordsponsoring van ZONZO. De zon schijnt dus al van het begin. Wie wil dat niet in huis hebben! Op de foto met één van de zonnepanelen van links naar rechts: Jaac Hermans, Harrie van Dijk, Gidus van de Swaluw en Ruud Vriend.