VVW 2 lijdt eerste nederlaag in 10 maanden

20-03-2017

Zoals u weet draait VVW 2 wederom een fantastisch seizoen, met een periode op zak werd de nacompetitie al op het vroegst mogelijke moment zeker gesteld.
Helaas gaat het na de winter wat stroever. De voorsprong met de winter van 8 punten is helaas al gereduceerd na 1 (verlies) punt. Dit mede door het verlies gister in Purmerend.
Purmersteijn was tot het bot gemotiveerd en zette ons helemaal muurvast, waardoor we in balbezit geen seconde tijd hadden. Onder aanvoering van de fysieke sterke stopper en linksback was VVW opgejaagd wild. Daarnaast heeft Purmersteijn de beschikking over 2 (tel de invaller mee en het zijn er 3) zeer behendige en watervlugge buitenspelers. Mede door 2 persoonlijke fouten nam de blauwwitte formatie al een 3-0 voorsprong de rust in. Helaas voor VVW werd een schreeuw voor een penalty niet overgenomen door de leidsman. Daarnaast misten we vlak voor rust nog een dotje, voor open goal werd de bal overgeschoten.
Na rust bleef de Purmerendse tornado het spel domineren en was het door de prima instelling van alle spelers gesteund door de prima spelende, onervaren, verdediging en een uitstekende keepende Jelle Meester dat de teller bleef hangen op 5-0. Geflatteerd was dit eindresultaat dus zeker niet.
Redenen geven waarom het nu qua resultaten even wat minder gaat vind ik een zwakke bod, de vele mensen die het tweede een warm hart toedragen (gisteren waren er weer een hoop supporters in Purmerend te vinden!) weten dit sowieso. Maar ¨valsspelerij¨ waarvan wij worden beticht door de verslaggever van de tegenpartij, is hier zeker geen oorzaak van! Dit zullen de jongens van ¨hot 2¨ de komende weken bewijzen!
Ach bewijzen dat hoeft eigenlijk ook niet meer, na een kampioenschap in de derde klasse en een promotie in de tweede klasse en periode -en herfstkampioen in de eerste klasse te zijn geworden.
Bovendien is ook het ook nog eens bijzonder knap om halverwege maart tegen je eerste nederlaag op te lopen als promovendus, daarmee in achterhoofd houdende dat er al 29 verschillende spelers in dit team hebben gespeeld dit seizoen.
Bevoorrecht voel ik daarom om al 4 seizoenen met de geweldige en gezellige team op stap te mogen gaan. Vol trots sluit ik daarom dit verslagje af.

Groeten,
Niels Bakker

Alle nieuwsberichten

Nieuws