VVW-JVC

27-03-2017

VVW maakt het niet af in de 1e helft!

VVW-JVC (1-1) 2-3

Het is VVW niet gelukt om tegen het hoog geklasseerde JVC te stunten. Maar als dat alleen afgemeten zou worden aan de 1e helft waarin het maar liefst vier 100% kansen niet wist te verzilveren had het eindresultaat al voor de rust bepaald kunnen zijn. JVC creëerde in de 1e bijna geen enkele kans. VVW was heer en meester en dat vertaalde dat naar een reeks kansen. Het zal voor trainert Marco Boots ook niet gemakkelijk zijn elke week een andere samenstelling van het 1e te moeten opstellen. Blessures en schorsingen zorgen ervoor dat ook het 2e elftal o.l.v. Niels Bakker meedeelt in de malaise. Geheel volgens de regels kunnen spelers vanuit het 2e worden opgeroepen voor het 1e elftal en dat gebeurt de laatste weken dan ook veelvuldig. Het resultaat is dat VVW momenteel een 1e en 2e elftal hebben die geen van beiden een sterk team meer neer kunnen zetten. En dat is te zien in de tegenvallende prestaties van beiden. Maar het is op dit moment een feit en daar moet je het als technische staf van 1 en 2 mee om zien te gaan.

Tom Smit doet al weken wat hij moet doen doelpunten maken triest voor hem is dat het helaas niet de punten opleveren die hij verdiend. Veel kansen gezien van Erwin Dol, Hidde Koomen en Rob Neuvel. Twan Sijm die met hele slimme steekballen de heren vrij voor de keeper zette maar helaas geen doelpunten opleverden. Wel nog een terechte penalty voor een overtreding op Erwin Dol die Tom Smit onberispelijk binnenschiet. JVC krijgt niet echt veel kansen maar zijn wel effectief in het benutten ervan. In de 31ste min. komt een afgeslagen VVW bal bij een middenvelder van JVC uit die aanvaller Patrick Beens in stelling brengt en JVC op 1-1 zet.

2e helft is er een ander VVW te zien met weinig bezieling en geloof in eigen kunnen. Balletjes breed en veelvuldig terug richting keeper Marco Smit. Geen opbouw van achteruit maar opportunistisch proberen met de lange bal spits Tom Smit aan te spelen wat een enkele keer lukt maar JVC onderkend het gevaar als snel en neutraliseert Tom dan ook regelmatig, Daarbij komt dat Tom zijn medespelers vaak in geen velden of wegen zijn te bekennen, geen aansluiting dus bereik je er ook niets mee. In de 52ste min. verlaat Hidde Koomen geblesseerd het veld en komt Kevin van der Tiel vanuit VVW2 zijn 1e minuten in VVW 1 maken.

In min. 65 komt het moment waar VVW en denkt dat er voor een overtreding gefloten gaat worden, echter de leidsman van vandaag het best te omschrijven als inconsequent, amper buiten de middencirkel bewegend, en als een alfa mannetje de hele tijd roept naar beide coaches van JVC en VVW dat “HIJ DE BAAS IS EN HIJ BEPAALT” niet echt een houding van een scheidrechter die er is om 2 teams op een sportieve wijze te laten voetballen, ik hoop voor de man dat er geen rapporteur van de KNVB aanwezig was, 6- om deze vrijwilliger want zo is het natuurlijk wel, de indruk te geven dat zondags hij “niet gemist” kan worden. Terugkomend op het moment waar VVW een overtreding in ziet maar er doorgespeeld mag worden JVC het restant van onze verdediging waarvan er inmiddels nog steeds 2 op de grond liggen uitspeelt en via een “Marco Lamproutje” op 1-2 komt. VVW spelers zijn daardoor geïrriteerd en pakken in het vervolg van de wedstrijd nog wat onnodige gele kaarten want deze scheidrechter duld van “NIEMAND” tegenspraak. Dus voor volgende week heeft trainert Marco Boots wederom de nodige bezettingsproblemen en puzzelstukjes op te lossen! VVW geeft niet op en gaat met man en macht op zoek naar voor de gelijkmaker. Tegelijkertijd krijgt JVC daardoor zo veel ruimte die zij dan ook heel efficiënt benutten en simpel de 1-3 kunnen binnen schuiven. In de 88ste min. versiert VVW nog wel een strafschop die wederom door Tom Smit wordt verzilverd en komt VVW terug op 2-3. De scheidrechter trekt er gemakkelijk nog 6 minuten bij maar het lukt VVW niet meer om een gelijkspel af te dwingen. Jammer dat VVW de lijn van de vorige wedstrijd niet heeft weten door te trekken. Jelle Schouten(VVW2) viel nog goed in maar ook hij kon het tij niet keren. Paul Neuvel(VVW2) kwam er nog in voor een aangeslagen Ton Kolenberg die in de blessuretijd nog een behoorlijke schop kreeg.

Het worden nog 6 spannende wedstrijden waarin VVW de nacompetitie of rechtstreekse degradatie moet zien te vermijden. Een stap in goede de richting kan volgende week zondag 2 april om 14.00 uur gezet worden uit tegen DWOW(Thuiswedstrijd 8-1) Supporters ook in mindere tijden is het zaak om je cluppie te blijven steunen. Vandaag waren er ondanks het mooie weer niet zo veel op ons mooie complex aanwezig. Het team heeft juist nu uw steun zo hard nodig!

Mooi om te zien dat winnaars van het minutenspel VVW een warm hart toedragen, winnaar Sam Schouten heeft het gewonnen bedrag geschonken aan VVW voor de aankoop van een bal TOP! De blinde poule werd gewonnen door Jos Ruiter. Groet Peter Schilperoort.