VVW pakt drie punten

03-04-2017

VVW houdt door een goede tweede helft geluk aan haar zijde

Marco Boots moest vooraf heel wat puzzelen i.v.m. blessures en schorsingen. De bank werd bezet door 3 A-junioren van 17 jaar en een speler van het derde, Sjors van de Gulik. Sjors moest al vroeg in de wedstrijd opdraven voor Hidde Koomen(blessure). En dat Sjors prima! In de basis(dat gebeurt niet alle weken) stond ook Paul Neuvel, die goed speelde. De eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en werd er zo nu en dan hard gespeeld door beide ploegen. Er gebeurde de eerste helft niet zoveel. Twan Sijm, Paul Neuvel en Rob Rinkel bereikten wel de voorhoede spelers, maar DWOW kon 100% kansen en doelpunten voorkomen. Hetzelfde gold voor VVW. Terechte ruststand van 0-0.

De tweede helft kwam VVW feller uit de kleedkamer en bleef de gehele tweede helft, buiten de blessuretijd, de bovenliggende partij. VVW speelde beter dan DWOW en had duidelijk meer balbezit. Het kreeg kansen en een doelpunt kon niet uitblijven. De goed spelende Sjors van de Gulik trok de bal voor op Erwin Dol die met rechts inschoot. Mooie goal! Ondertussen was de 17-jarige Thijs Nugter ingevallen voor de geblesseerde Ton Kolenberg. Dat deed hij prima. Bij een mogelijke uitbraak van DWOW stapte Jesse de Hoog heel goed in en de bal bereikte via een speler van DWOW Erwin Dol. Erwin scoorde beheerst en voor de tweede keer met rechts!! Met minuut 87 op de klok feliciteerde ik trainer Marco Boots. Niet vermoedend dat de scheidsrechter bijna 7 minuten! extra tijd liet spelen. Niet VVW haar sterkste periode de laatste tijd. In minuut 94 maakte DWOW de 1-2. Ondertussen was de 17-jarige Gerrit Rijkhof de goed spelende Twan Sijm komen vervangen. In de minuut 96!! schoot DWOW vanuit een vrije trap op de paal. VVW had nu het geluk aan haar zijde en had dat afgedwongen door een goede tweede helft te spelen. Foto's van de wedstrijd kijk in het menu Foto's. A.s. zaterdag in plaats van zondag de wedstrijd V.V.W.1- Westfriezen 1 aanvang 19.00 uur op Sportpark "de Westrand".

Ton Sijm