VVW wint avondwedstrijd

09-04-2017

VVW boekt belangrijke overwinning op Westfriezen, 4-0!!

Wil VVW wegblijven van de onderste plaatsen dan moet het wedstrijden als tegen Westfriezen winnen. Westfriezen stond vooraf met één punt boven VVW. De opstelling waar trainer Marco Boots voor koos was een logisch gevolg van de voorbije weken. Het begin was voor Westfriezen. Met veel bewegen en snelheid werd VVW onder druk gezet. Dat was echter van korte duur. VVW wist het duel gaande weg de eerste helft naar zich toe te trekken en liet dat niet meer los tot de rust. Doelpunten kwamen dan ook. Joris Schouten speelde met een lange bal door de lucht Sjors van de Gulik aan en die bevestigde waarom hij stond opgesteld. Sjors rondde het beheerst af en zo stond de 1-0 op het scorebord. Niet lang daarna moest Sjors geblesseerd uitvallen en kwam Raymond Koning voor hem in het veld. Even later wist Raymond met een steekbal Rob Neuvel te bereiken. De keeper stopte de bal. Weer even later een vrije trap. Joris Schouten ging er voor staan. De keeper van Westfriezen toonde zich wat apathisch, maar dat doet niets af aan het feit dat Joris hem schitterend inschoot. In de lange hoek, zijkant netje. Top! Lekker met 2-0 rusten.
De tweede helft eenzelfde spelbeeld. VVW bovenliggende partij en rustig proberen de score uit te bouwen. Tot de 55e minuut. Een counter van Westfriezen werd door Koen Verlaat gestuit en naar beoordeling van de scheidsrechter was dat rood. Een wat ongelukkige rode kaart, maar goed, hij gaf hem wel. Jesse de Hoog kwam erin voor linksbackpositie en Ton Kolenberg deelde ouderwets met Twan Sijm het centrum van de verdediging. VVW heeft vaker met tien man gestaan in andere tijden. Dat ging VVW niet slecht af. Dit keer ook niet. Westfriezen drong wel meer aan. Het was echter VVW die met een mooie aanval via Joris Schouten, Stijn Meester en afgemaakt door Raymond Koning de 3-0 liet aantekenen. Westfriezen ging vol voor de aanval. Vrouwe Fortuna zat een keer op de lat bij VVW en keeper Marco Smit stond zijn mannetje. Lex Schilperoort kwam er in voor de met kramp kampende Stijn Meester. In de 83e minuut hield Marco Smit een prima bal uit zijn goal. De volgende aanval was Ton Kolenberg mee gegaan en die bekroonde zijn goede spel met een mooie goal, 4-0. De blijdschap en ook uiteraard de opluchting na deze goal werd door het hele team uitbundig gevierd. Prachtige en heel nuttige overwinning!! En niet alleen voldoende goals, maar ook voor de eerste keer dit seizoen de nul. Dat geeft spelers en supporters moed. Winnaar van de blinde poule werd Nico van den Berg en in het minutenspel was Bep van Ophem de winnaar. Bep stelde het winnende bedrag van € 50,= gelijk beschikbaar voor een wedstrijdbal. Komend paasweekend is er een inhaal programma. Eerstvolgende competitiewedstrijd is zondag 23 april Kleine Sluis uit. Foto's van de wedstrijd kijk in het menu Foto's van deze website van V.V.W.
VVW dankt Donny Mol van Event Rental Equipment voor het verlichten van het veld
Ton Sijm