VVW wint de LOTERIJ bij S.C. Spirit en speelt zich veilig in Derde Klasse

08-05-2017

VVW wint de LOTERIJ bij S.C. Spirit en speelt zich veilig in Derde Klasse

Natuurlijk, het gaat om de winst bij sport, dat is de inzet. Maar wat VVW in Hoogkarspel al won zonder tegen de bal te trappen is overweldigend. Vorige week waren het FC Medemblik(€ 738,--) en VV Bergen(€ 325,--) die hun loterij aan VVW schonken. Nu was het S.C. Spirit. Hoe bijzonder is het wanneer je als bezoekende club een bord ziet staan met daarnaast een boodschappenkar vol mooie prijzen. Op dat bord staat dat er een loterij is die ten goede komt aan VVW. Zo hartverwarmend wat andere clubs voor VVW doen. Dat is gewoon top. Er stond bij Spirit ook nog een ijskar en van elk ijsje kreeg VVW 25%. De opbrengst van de loterij en de ijsverkoop bij de ijskar was goed voor
€ 1500,--!!!!! Vele malen dank S.C. Spirit.

De wedstrijd had als inzet handhaving in de derde klasse, want VVW stond nog niet helemaal veilig bij aanvang van deze wedstrijd. Na afloop wel. De 1-1 was voldoende om volgend jaar weer derde klasse te spelen. De eerste helft had ook het spelbeeld van een degradatie duel. Rommelig spel en kijken hoeveel durft te tegenstander aan ruimte weg te geven. Er gebeurde niet veel buiten een paar halve kansen voor beide clubs, waarvan VVW er een paar meer had. Wel te melden is dat in de 30e minuut na een mooie actie van Erwin Dol men net onder de bal door liep om gevaar te stichten. In de 40e minuut een gesmoord schot van Twan Sijm. De bal kwam bij Raymon Koning terecht, maar zijn schot werd door de keeper gepareerd. Vlak voor rust werd een inzet van Spirit net naast geschoten!

De tweede helft gaf van beide kanten een levendiger spelbeeld. VVW niet iets beter of misschien zie ik dat met een VVW-bril. Neemt niet weg dat er aanvallen waren over en weer en dat er mooie kansen kwamen. De mooiste aanval van VVW werd een doelpunt. Twan Sijm speelde de diepgaande Erwin Dol aan, die de bal aan de andere kant van de zestien op Raymon Koning speelde, die de bal vervolgens op Tom Smit terug speelde. Tom Smit schoot de bal onberispelijk in. Het is mooi om een echte spits in het team te hebben. Dan worden mooie aanvallen als deze bekroond. Spirit kwam nog langszij en gelukkig pareerde Marco Smit in de 89e minuut met een geweldige safe een schot van Spirit. 1-1 eindstand. In de tweede helft maakte Lex Schilperoort, Sjors van de Gulik, Joris Schouten hun opwachting voor respectievelijk Stijn Meester, Tom Smit en Raymon Koning. Volgende week sluiten we het seizoen af. Dat kan in alle rust en is er ook tijd om waardig afscheid te nemen van vier clubiconen die vanaf hun prilste jeugd voor VVW uitkwamen: ‘Rob Rinkel, Bart Boos, Erwin Dol en Twan Sijm’. Het gebeurt op neutraal terrein bij Strandvogels door bekende omstandigheden. Top dat we daar kunnen voetballen en dichtbij genoeg om in grote getale te komen kijken om deze vier clubiconen uit te zwaaien. Want wat hebben we van die mannen stuk voor stuk jaren en jaren genoten.

Bijzonder donatie:
Kuin Makelaardij stortte op 2 mei bij de doneeractie niet alleen € 150,--, maar deed daarbij een geweldige mededeling. Vanaf 2 mei tot 1 juli 2017 schenkt Kuin Makelaardij € 300,--!! per verkochte woning aan de Doneeractie. Die op het moment van dit schrijven al het fantastische bedrag kende
van € 11.914,--(dit is zonder de loterij bedragen van diverse clubs).

Foto Gerard Mol