VVW – FC Den Helder (0-1) in teken van afscheid clubiconen

14-05-2017

VVW – FC Den Helder(0-1) in teken van afscheid clubiconen


VVW-FC Den Helder zal om twee redenen ons bij bijblijven. Dat is dat we gebruik mochten maken van het complex van onze buren en het afscheid van 4 clubiconen: Bart Boos, Rob Rinkel, Erwin Dol en Twan Sijm. Bart, Rob en Erwin zijn vanaf de jeugd generatiegenoten en hebben met elkaar verschillende kampioenschappen mogen vieren, o.a. onder trainer Volkert-Jan Putting.

 

Bart Boos, een kopsterke speler met inzicht en overzicht. De aanvoerdersband heeft hij vele malen om de arm gehad. Bart is een speler geweest die zijn verantwoording en duels nooit uit de weg is gegaan. Overigens was/is dat niet alleen in het veld. Buiten het veld heeft de verbale Bart Boos zich vele malen positief laten gelden. Als aanvoerder wist hij op het einde van het seizoen mensen met mooie woorden te bedanken. Een discussie ging Bart niet uit de weg en dat zal hopelijk zo blijven. Moeilijk om Bart onder een type speler te rangschikken. Bart heeft zoals ik mij het herinner altijd in de as gespeeld. En met verve. Met inzicht en overzicht. Bart was in al die jaren een speler van altijd een ruime voldoende en 100% inzet, dus terecht een vaste waarde. Met zijn kapbeweging heeft hij in de loop der jaren menig tegenstander op het verkeerde been gezet. Bart, het gaat je heel goed en we hopen je nog veel bij VVW te zien. Dat is eigenlijk wel zeker, want je gaat nog lekker voetballen bij het vierde en je zet je al eerder op een andere manier in voor de club. Klasse!!

 

Rob Rinkel is een speler die veel techniek in huis heeft. Kan heel slim de tegenstander op het verkeerde been zetten. Ook op geraffineerde wijze de bal van een tegenstander afpakken. Maar bovenal zijn techniek. Mooi om naar te kijken en zich uit situaties reddend waarvan je dacht dat hij de bal kwijt zou raken, dus niet. Rob was ‘balvast’ en kon vechten voor elke meter en met zijn inzicht een goed vervolg aan het spel geven. Rob was/is een goede spelverdeler. Ook hij heeft de aanvoerdersband vele malen gedragen. Geen leider met de mond, maar leidend in het spel, waardoor een team beter functioneert. Wat techniek betreft herinner ik mij in de afgelopen jaren twee bijzondere doelpunten, waarbij Rob gebruik maakte bij een vrije trap van de wind. De bal ging door Rob zijn effect in combinatie met de wind krommend in de lange hoek. Mooie goals, maar die heeft Rob er uiteraard meer gemaakt in al die jaren. Rob is ook een blijver, want zet zich net als Bart al op een andere manier in voor VVW. Het gaat je goed Rob.

 

Erwin Dol is/was een echte linksbuiten. Frivool, flegmatiek en heel snel. Erwin heeft vele acties en goals gemaakt voor VVW. Er waren erbij, dat je dacht, waar begint ie aan? Totdat zijn antwoord kwam, een onnavolgbare actie bekroond met een mooie goal. Erwin is een speler met veel inhoud, want hoeveel keer zal hij geschopt zijn, van voren, van achteren en van opzij. Erwin bracht zijn opponent menigmaal tot wanhoop en dan werd de frustratie daarover wel eens op Erwin zijn benen ge‘bot’viert. Hoe vaak Erwin diep gegaan is op passes van zijn teamgenoten is niet te tellen, maar dat het er heel veel zijn is duidelijk. Daar zitten ook heel wat meters bij die voor niets waren, maar Erwin zijn inzet was er altijd om het beste uit het voetbal te halen. Een mooie actie, voorzet of goal. Erwin was/is een speler die een team de mogelijkheid geeft het spel te verbreden en/of diepgang in het spel te brengen.

 

Twan Sijm is de jongste van de vier. Wat hij wel gemeen heeft met de anderen is promotie naar de tweede klasse, want in het jaar van het kampioenschap in de derde klasse liet Volkert-Jan Putting Twan als A-junior in de hoofdmacht debuteren. Daar is hij op een aantal wedstrijden na niet meer weg geweest. Twan, een echte linkspoot met mooie techniek en handelingssnelheid is begonnen in de as van VVW 1, maar velen zullen hem herinneren als die linksback met heel veel inzet en snelheid. Wat hij met neef Erwin Dol deelt zijn de vele meters die Twan als opkomende linksback maakte. Twan speelde eigenlijk vaak als extra aanvaller. Fel op de tegenstander en zich vastbijtend in de wedstrijd. Een rechtsbuiten van de tegenstander had een slechte middag, want die moest al die meters vaak ook maken van zijn trainer. Voorstopper, linkshalf, linksback, Twan kon op meerdere posities uit de voeten. Sinds vorig jaar woonachtig in Alkmaar. Toch hopen we hem de komende jaren nog vele malen terug te zien op het VVW terrein, want hij is net als de andere drie in onze VVW-harten gesloten. Twan is ook net als de andere drie een echte teamplayer. Ze konden alle vier op donderdagavond, chippies-avond, met de gezelligheid heel goed uit te voeten, zo ook na de wedstrijd.

 

Mannen, we gaan jullie missen en jullie op zeer positieve wijze meenemen in onze herinnering. Het was een genot om al die jaren naar jullie te mogen kijken. Wat jullie ook prachtig deden is VVW op een goede manier uitdragen. VVW, zo blijkt de laatste tijd veelvuldig, heeft een goede naam tot in wijde omgeving en daar hebben mannen als jullie samen met velen je steentje aan bijgedragen. Bedankt!!!!! En veel plezier bij alles wat jullie nog gaan doen!

 

De wedstrijd:


Kort en bondig. Jammer om het seizoen met een nederlaag af te sluiten. Er werd 0-1 verloren van FC Den Helder. We kunnen veel bespiegelingen maken over afgelopen seizoen, maar dat doen we niet. Voor het volgende seizoen mag de vernieuwde selectie, verwachtingen die nog geformuleerd moeten worden, waar maken. Wat in ieder geval geld is dat het een seizoen van opbouw wordt. Binnen het veld en buiten het veld het herstel van het verbrande kantinecomplex.

Alle nieuwsberichten

Nieuws