Sprookje uit, maar wat was het mooi de afgelopen twee jaar

29-05-2017

Sprookje van het tweede team is uit, maar met een rechte rug en opgeheven hoofd!!

Vorig jaar werd er door het tweede team al geschiedenis geschreven door te promoveren naar de reserve Eerste Klasse. Daar in de winterstop als trotse koploper te staan en met een periodetitel. Hetgeen inhield dat er in de nacompetitie gestreden kon worden voor een plek in de Reserve Hoofdklasse. Hoogste klasse der reserveteams. Dan moest men Hercules 2 uit Utrecht verslaan als eerste horde. Dat is niet gelukt. En wie de beide wedstrijden heeft gezien tegen deze tegenstander, weet dat we zeker niet de mindere waren, maar twee aspecten waren van belang. In de thuiswedstrijd werd tekort gescoord naar het aantal kansen wat men creëerde. En zich in de uitwedstrijd van afgelopen zondag zichzelf als extra tegenstander opwerpen. Thuis won men met 2-1 en uit werd met 3-0 verloren. Jammer, maar wat waren de afgelopen twee jaar geweldig wat het tweede team ons heeft voorgeschoteld!!!!! Mooi voetbal en het plezier wat ze daarbij uitstraalde is wat ons van de afgelopen twee jaar vooral bijblijft!! Daarvoor namens velen, bedankt mannen! En laat dat jullie zelf ook vooral bijblijven. En volgend jaar met andere mensen als trainer/begeleiding gaan we er gewoon opnieuw tegenaan. Het niveau is daarvoor aanwezig. Het wordt misschien zwaar, maar het potentieel is er!

Ja, Lex Marcus, Niels Bakker en Ko Bakker nemen afscheid als trainer/begeleider/grensrechter van het tweede team. Lex Marcus die dit jaar tweemaal in de week de training verzorgde van het tweede team op een enthousiasmerende en gedreven manier. Dit alles om dit tweede team op een hoger niveau te tillen. Niels Bakker had daarvoor de basis gelegd in het jaar daarvoor, maar Lex is in zijn missie helemaal geslaagd en heeft zijn stempel positief op dit tweede team weten te drukken. Een ieder die er bij betrokken is vind het jammer dat hij stopt. Werk gaat echter voor. Bedankt Lex voor je belangrijke bijdrage.

Niels Bakker en Ko Bakker
Zoals gememoreerd heeft Niels Bakker de basis gelegd voor het hoge niveau van wat het tweede liet zien dit jaar. Niels die er een prima idee op nahield/houdt om zijn visie over de te volgen tactiek uit te dragen bij deze grote groep selectiespelers. Gedreven en zeer betrokken hield hij met besprekingen en met coaching langs de kant de groep voor van wat hij van ze verlangde. Niels heeft altijd het vertrouwen en waardering gehad van deze groep en terecht. Hij heeft zelf altijd het vertrouwen uitgesproken in zijn spelers en met zijn positieve realistische coaching. Een ieder die dit team gevolgd heeft zal dat in mooie herinnering bijblijven. Deze sympathieke coach, die eerst trainer/coach was en dit jaar alleen coach, gaat binnen VVW wat anders doen. Daar is men binnen de club heel blij mee. Want wat hij belangrijk vindt, is dat hij benadrukt dat je met voetbal prestatie en plezier kunt combineren!
Wie Niels meeneemt is zijn vader Ko. Die hem volgt naar de jeugdafdeling. Ko die bij dit team als vlaggenist in weer en wind zijn taak als grensrechter altijd met passie heeft uitgevoerd. En hij verdiende daarmee alle respect van de groep jongens met wie hij zich goed verbonden voelde. Niels en Ko namens een ieder van harte bedankt wat jullie voor Hot 2 gedaan en betekent hebben.

Tim Ruiter
Wie ook stopt bij het tweede team is Tim Ruiter. Dat doet hij overigens voor de tweede keer en niemand die het erg vind als hij volgend seizoen weer op dat besluit terug komt. Een teamspeler en stille kracht in het team en dat op het middenveld. Een mooie techniek gekoppeld aan inzet. Tim laat het nooit afweten en heeft heel wat meters afgelegd en passes verzonden op en vanaf het middenveld. Tim gaat naar het Koninklijke vierde en we komen Tim net als Niels en Ko gewoon weer tegen op de velden bij VVW. Tim bedankt en veel plezier in het vierde team.